O Γιώργος Τσιαντούλας σκηνοθετεί τη Θεατρική Οµάδα ΕΑΡ, στο ανατριχιαστικό και σκοτεινά χιουµοριστικό έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα "Ο Πουπουλένιος", για περιορισµένο αριθµό παραστάσεων από 28/09, στο ΕΑΡ Πολιτιστικό εργαστήρι στις 21:30. 

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που η µητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ηµέρα των γενεθλίων του, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωµένου δωµατίου, ένα σηµείωµα που έγραφε «Εσένα σε αγαπούν κι εµένα µε βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο µόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραµα που πέτυχε…». 

Το σηµείωµα είχε υπογραφή «Ο αδερφός σου» και ήταν γραµµένο µε αίµα…» 

Σε ένα άγνωστο αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνοµικούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες µε παιδιά. Όχι, όµως, «για παιδιά».

Κάποιες είναι αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Όσα γράφει είναι βγαλµένα από τη νοσηρή φαντασία του ή πρόκειται για αληθινά περιστατικά, που οδηγούν την έµπνευσή του; Λένε αλήθεια οι αστυνοµικοί; Τι συνέβη στον µικρό Εβραίο; Γιατί δεν το έγραψαν οι εφηµερίδες; Είναι ο ίδιος ο συγγραφέας ο εκτελεστής ή µήπως ο ηθικός αυτουργός των πράξεων ενός διαταραγµένου νου; Τι σχέση έχει µε όλα αυτά ο αδελφός του; Τι τους συνέβη, όταν ήταν παιδιά; Τι συνέβη σε όλους µας, όταν ήµασταν παιδιά; 

Το έργο - χωρίς να παραλείπει το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας - µιλάει, στην ουσία, για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας, µέσα από µία ανατριχιαστική ιστορία µε συνεχείς ανατροπές, αστυνοµική πλοκή, µαύρο χιούµορ, ευφυείς διαλόγους και στοιχεία θρίλερ.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείµενο: Μάρτιν Μακ Ντόνα
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάµπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσιαντούλας
Σκηνικά: Μιχάλης Γκούµας
Φωτισµοί & Μουσική επιµέλεια: Γιώργος Τσιαντούλας
Κοστούµια: Μελίνα Μαυροπούλου
Φωτογραφίες-Video Art: Μιχάλης Γκούµας


Διανοµή:
ΚΑΤΟΥΡΙΑΝ Δηµήτρης Ράκος
ΤΟΥΠΟΛΣΚΙ Κώστας Ρoύσης
ΑΡΙΕΛ Θωµάς Γουλόπουλος
ΜΙΣΑΛ Νίκος Καπέλας & Βασίλης Καραποστόλης
ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ Λιάνα Γκαρανάτσιου
Συµµετέχουν επίσης: Απόστολος Πατσιάς, Ειρήνη Ράπτη, Τόλης Λίτσας
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτοµα 18+.


Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/o-poupoulenios-tsiantoulas-trikala/ & στα Public