Ενα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας με τη φύτευση 1.300 δέντρων ξεκίνησε να υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων. Για την ακρίβεια, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο, όταν το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων (Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης) είχε ξεκινήσει την τοποθέτηση των εγκαταστάσεων για την άρδευση των δέντρων και των φυτών. Από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε η διαδικασία της φύτευσης, από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο κατόπιν διαγωνισμού.

Η αρχή έγινε από το τμήμα του Ληθαίου ποταμού ανάμεσα στη γέφυρα της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων και τη γέφυρα Τρικκαίογλου. Όπως διαπίστωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης, «θα δοθεί νέα όψη στην πόλη μας, αφού με τα δέντρα αυτά δίνουμε έμφαση στα πράσινα Τρίκαλα, στο περιβάλλον, στην αναψυχή».

Την ίδια ώρα εκτελούνται εργασίες για τοποθέτηση εγκαταστάσεων άρδευσης και στο τέλος της ροής του Ληθαίου εντός Τρικάλων, από τη γέφυρα οδού Καρδίτσης προς Καρυές. Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα του Ληθαίου προς την περιφερειακή Ιωαννίνων φυτεύτηκαν κι άλλα δέντρα την περασμένη άνοιξη, προκειμένου όλη η περιοχή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα «πράσινα» Τρίκαλα.

Τα 1.300 δέντρα και φυτά που τοποθετεί ο Δήμος Τρικκαίων, είναι:

  1. Δένδρα (800) σφενδάμου, μουριάς, ιτιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουτσουπιάς, σοφόρας, κυπαρισσιού Αριζόνας, λιγούστρου, φτελιάς, ροβίνιας, λικιδάμβαρης, βελανιδιάς, ιτιάς κλαίουσας, κέλτις, τίλιου, μαύρης πεύκης, μοσχοϊτιάς, παυλώνιας, φράξου μεγάλου, σορβιάς, ιπποκαστανιάς, ταξόδιου, πλατάνου Ανατολικού, σκλήθρου, κέδρου ντεοντάρα

  2. Θάμνοι (500) κυδωνίαστρου αειθαλούς, λαγκεστρέμιας, κάννας, μυρτιάς, λυγαριάς, μαόνιας, κουμαριάς, βιγόνιας, γιασεμιού κίτρινου.
    Το έργο συμπεριλαμβάνει διαμόρφωση χώρων ξεκούρασης για τους πολίτες, με καθιστικά. Ο πλήρης τίτλος του είναι «Αναβάθμιση ζώνης πρασίνου στους ποταμούς Ληθαίο και Αγιαμονιώτη του Δήμου Τρικκαίων» και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» με προϋπολογισμό 366.000€.

Από το γραφείο Τύπου