Στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα οι τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο γύρω από την καταγραφή και πρώτη εκτίμηση βλαβών έργων υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία. 

Σε ολόκληρη την Θεσσαλία έγιναν συνολικά 472 αυτοψίες, στις οποίες καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, σε τεχνικά έργα και σε γέφυρες, όπως και σε πολλά πλημμυρισμένα σχολεία. Σε μήκος 981 χιλιομέτρων του οδικού δικτύου που έγιναν έλεγχοι προέκυψαν καταστροφές σε 70,2 χιλιόμετρα, φθορές σε 79 γέφυρες και 130 σε τεχνικά έργα, ενώ 79 σχολεία πλημμύρισαν. Στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας σημαντικές φθορές προκάλεσε η κακοκαιρία σε 16 σημεία. 

Συγκεκριμένα, από τις αυτοψίες προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία ανά κατηγορία: 

Βαριά λαβωμένος ο νομός Τρικάλων μετά την κακοκαιρία μετρά μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο σε μήκος 11,7 χιλιομέτρων, όπως και σε 35 γέφυρες. Σημαντικές είναι και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε 19 σχολεία του νομού από τις μεγάλες πλημμύρες. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτουν από τις 124 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από τεχνικά κλιμάκια στην Π.Ε. Τρικάλων. 

Οι σημαντικότερες καταστροφές που έχουν καταγραφεί στον νομό Τρικάλων, όπως παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο από τον Υπουργό Μεταφορών:

Σε γέφυρες

Σε σχολεία

trikalaenimerosi.gr