Απογοήτευση και απόγνωση κυριαρχεί για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο μεταξύ των αγροτών της Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας μετά την αυξημένη εμφάνιση αγριόχοιρων στην περιοχή.

Δεκάδες αγριογούρουνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Krini Live» η πρόεδρος του χωριού κα Άννα Ευαγγέλου – Γιαννακού, κατηφορίζουν από τον ορεινό όγκο στα πεδινά και δη στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και στον Πηνειό ποταμό που διέρχεται του χωριού προς αναζήτηση τροφής και νερού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκια, και βαμβάκι. Μάλιστα όπως δήλωσε η πρόεδρος της κοινότητας, τα προηγούμενα έτη οι ζημιές εστιαζόταν μονάχα στο καλαμπόκι. Την φετινή χρονιά επεκτάθηκε και στο βαμβάκι καθώς τα αγριογούρουνα διέρχονται από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις δημιουργώντας προβλήματα σε αυτές.

Οι αγρότες δηλώνουν απογοητευμένοι, παρατηρώντας απλά τα αγριογούρουνα να καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους. Μια απογοήτευση που πηγάζει και από το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τέτοιου είδους ζημιές παρά μόνο όσες προέρχονται από φυσικές καταστροφές.

«Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά οι αγρότες του χωριού αλλά και των όμορων διαμερισμάτων όπως πληροφορούμε αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αυτό της πρόκλησης ζημιών στις καλλιέργειες από την κάθοδο και εμφάνιση αγριόχοιρων στα χωράφια. Τα αγριογούρουνα κατηφορίζουν στις καλλιέργειες βραδινές ώρες κατά την επικράτηση απόλυτης ησυχίας με σκοπό να εντοπίσουν τροφή και νερό. Οι ζημιές που προκαλούν και μας μεταφέρουν οι αγρότες είναι έντονες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πέραν των άλλων η εμφάνιση των αγριόχοιρων στην περιοχή επιφυλάσσει κινδύνους και για τους αγρότες οι οποίοι επισκέπτονται τις καλλιέργειες ακόμη και βραδινές ώρες για το πότισμα.», σημείωσε η πρόεδρος της κοινότητας.

Οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν με όποιο μέσο και τρόπο μπορούν προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, πριν καταστραφούν ολοκληρωτικά, οικονομικά.

krinilive.gr