Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Τουρισμός και Γαστρονομία ως πυλώνας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου» πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από τα Επιμελητήρια Καβάλας, Δράμας, Τρικάλων και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, παρουσία του προέδρου της κ. Γιάννη Μασούτη.

Στην εσπερίδα o πρόεδρος κ. Γιαγιάκος Βασίλης παρουσίασε την καλή πρακτική του Meteorisimo για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και τη διασύνδεσή του με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και τον τουρισμό. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Τρικάλων στον τομέα της αγροδιατροφής, της γαστρονομίας και του τουρισμού. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Τσόλας Δημήτρης παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής του Meteorisimo μέσα από το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυό του.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε κ. Μασούτης Γιάννης τόνισε ότι πρακτικές όπως αυτές που παρουσιάστηκαν συμβάλλουν στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και μπορούν να αποτελέσουν πεδίο συνεργασίας των Επιμελητηρίων το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την Κεντρική Ένωση.

Οι κ.κ. Δέμπας Μάρκος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και Γεωργιάδης Στέφανος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, μετέδωσαν το μήνυμα της ενότητας και συνεργασίας των Επιμελητηρίων μέσω της υιοθέτησης καλών πρακτικών και πρωτοποριακών δράσεων που ήδη έχουν εφαρμοστεί και είχαν αποτελέσματα.

Οι συμμετέχοντες, πρόεδροι Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων επιχειρηματικότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο που μοιράστηκε μαζί τους τις καλές πρακτικές που υλοποιεί το Επιμελητήριο Τρικάλων και οι οποίες μπορούν να έχουν ανάλογη εφαρμογή στην περιοχή τους.