Οι Κυβερνήσεις κρίνονται για το σύνολο του έργου τους, των πράξεων και των παραλείψεών τους. Ο σεβασμός ομόφωνων επιλογών των τοπικών κοινωνιών για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την οργάνωση της ζωής τους, είναι καθοριστικό κριτήριο της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της αποτίμησης του κυβερνητικού έργου.

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από τη ΝΔ και μπροστά σε κρίσιμες εκλογές, η Κυβέρνηση καλείται να ανακοινώσει δημόσια τις τελικές επιλογές της για 3 μείζονα ζητήματα που αφορούν τη περιοχή μας :

Σιδηροδρομική εξυπηρέτηση της Δυτικής Θεσσαλίας με αυθημερόν δρομολόγια προς και από Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς την Ευρώπη με τους άξονες : Σιάτιστα – Κοζάνη – Δυτική Μακεδονία, Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, με ένταξη στα χρηματοδοτούμενα κεντρικά διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

Εθνικός, Περιφερειακός, Νομαρχιακός σχεδιασμός εγκατάστασης υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ακύρωση των αδειών και των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών – αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο του νομού που περιλαμβάνει περιοχές natura – υψηλού φυσικού κάλλους – δασικού πλούτου – βιοποικιλότητας – μονοπατιών – εναλλακτικού τουρισμού – βιολογικής κτηνοτροφίας…

Χρηματοδότηση του Φράγματος Πύλης από τα συναρμόδια Υπουργεία, έργο πολύτιμο και για την ύδρευση των Τρικάλων και της Πύλης . Υλοποίηση όλων των τεκμηριωμένων φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών για το σχέδιο διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της Θεσσαλίας.

Στα μείζονα αυτά ζητήματα υπάρχουν : Ομόφωνες αποφάσεις αλλεπάλληλων συσκέψεων των αιρετών εκπροσώπων του νομού Τρικάλων, ομόφωνες επιλογές και γνωμοδοτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αναλυτικές δημόσιες παρεμβάσεις των συλλογικών – κοινωνικών φορέων της περιοχής .

Σάκης Παπαδόπουλος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων