Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Τρικάλων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με επικεφαλής τον βουλευτή του Βασίλη Μεταξά, μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο ,πραγματοποίησε συνάντηση και συζήτησε με το Δ.Σ. της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων.

Κατά τη συζήτηση τα μέλη του Δ.Σ. των Πυροσβεστών έθεσαν στον βουλευτή τα διαχρονικά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Π.Υ. και οι Πυροσβέστες. Προβλήματα τα οποία οι κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και των προκατόχων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ δεν έχουν λύσει με αποτέλεσμα αυτά να διαιωνίζονται και να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Όπως:

- Η υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αναζητούν χορηγούς για τη συντήρηση των οχημάτων.

- Την άμεση αντικατάσταση των παλιών πυροσβεστικών οχημάτων με νέα αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Τρικάλων σε Β’Τάξης.

- Την αναγκαιότητα κατασκευής νέου κτιρίου της Π.Υ. Τρικάλων ώστε να πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

- Τα ζητήματα της έλλειψης και της ανανέωσης του προσωπικού (που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη) με προσλήψεις μονίμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών πενταετούς και επταετούς θητείας καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών.

- Τη μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ – επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Τέλος οι Πυροσβέστες αναφέρθηκαν στα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής τα οποία κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ ο βουλευτής επισήμανε ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία του για το ζήτημα της πολιτικής προστασίας. Τόνισε ότι σήμερα λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής προστασίας όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και εξάπλωση των των καταστροφικών πυρκαγιών είναι μπροστά μας.

Το ΚΚΕ όπως έχει κάνει και στο παρελθόν θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Πυροσβέστες να προωθεί τα αιτήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Τέλος κάλεσε τους Πυροσβέστες μέσα από το σωματείο τους μαζί με άλλους εργαζόμενους και τους φορείς τους να γνωστοποιήσουν τα προβλήματά τους και μαζί τους να διεκδικήσουν λύσεις.