Στο πλαίσιο του διαπιστευμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 το Πρότυπο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων οργάνωσε ροή κινητικότητας εκπαιδευτικού προσωπικού στη Βαρκελώνη, διάρκειας μιας εβδομάδας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί είχε τίτλο “A Satisfying School Experience” και διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy στη Βαρκελώνη.

Η επιμόρφωση βοήθησε τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους για τη διαμόρφωση ενός θετικού συναισθηματικού κλίματος στη σχολική τάξη και την καλλιέργεια κινήτρων μάθησης - με στόχο την ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων και τη διαχείριση συγκρούσεων - που ενισχύουν και προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ομαδική εργασία με παιχνίδι ρόλων και η συνεργατική μέθοδος χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του τριπλού στόχου της κινητικότητας: Δημιουργικότητα, Κριτική σκέψη και

Συνεργασία. Επιπλέον, τονίστηκε η σημασία της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης και της θετικής πειθαρχίας και παρουσιάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι επίτευξής της.

Τέλος, σημαντική ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας κατάλληλες για εκπαιδευτική χρήση και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν τη δημιουργική ανακάλυψη της γνώσης από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στη ροή κινητικότητας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Κόκκοβα Ελένη (ΠΕ02) και Τασίκα Μαρία (ΠΕ02).

Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες όπως Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Βουλγαρία.