Το βιβλίο «Στα δυο στενά» αποτελείται από κείμενα που έγραψαν κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων, κατά τη διάρκεια διετούς εργαστηρίου δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Σ.Δ.Ε. (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) των φυλακών και συντονιστή τον Νίκο Μάντζιο, συγγραφέα και δάσκαλο δημιουργικής γραφής. Σήμερα το απόγευμα το βιβλίο θα παρουσιαστεί εντός του καταστήματος κράτησης Τρικάλων.

«Επιβάλλεται να είναι και χώρος δημιουργίας, καθώς όπως λέμε σε όσους διαβαίνουν αυτή την πόρτα, ότι η κακή στιγμή έγινε, ο χρόνος που περνούν εδώ μέσα δεν πρέπει να είναι νεκρός. Αυτό το βιβλίο που θα παρουσιαστεί σήμερα, το αποδεικνύει περίτρανα», ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, η κα.Μαρία Λίτσιου, διευθύντρια Φυλακών Τρικάλων.

Ο συγγραφέας Νίκος Μάντζιος ανέφερε: «Μέσα σε δύο χρόνια προέκυψε ένα καλό υλικό και σκέφτηκα γιατί να πάει χαμένο και βγάλαμε αυτό το βιβλίο, τα έσοδα του οποίου θα πάνε εξ ολοκλήρου στο ταμείο απόρων της φυλακής και μέσω αυτού και στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Οπότε αυτό το βιβλίο είναι για καλό σκοπό. Είναι 17 κρατούμενοι που έχουν γράψει, μερικοί ήταν πολυγραφότατοι, γύρω στα 60 διηγήματα, υπάρχουν και κάποια ποιήματα. Είναι κείμενα που δεν είναι φτιασιδωμένα, με γλώσσα απλή. Είναι αυτοβιογραφικά».