Οι Degiorgio Ἐκδόσεις (Δροσερό Τρικάλων) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό-Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Παλαιομοναστήρου του Δήμου Πύλης Τρικάλων καὶ τὸν Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνῶν Δικαστών (Κ.Ε.Λ.Δ.) παρουσιάζει την ποιητική συλλογή τής Ευαγγελής Νικ. Μπράμη «Στ' Αδράχτι τοῦ Κόσμου». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στις 19:30, στο Προαύλιο του Ιερού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων στο Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πύλης.

Η Ευαγγελή (Γκέλλυ) Νικ. Μπράμη γεννήθηκε στο Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πύλης Τρικάλων. Σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως διοικητική υπάλληλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σήμερα υπηρετεί με τον βαθμό  Προέδρου Εφετών στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Εδίδαξε στην Εθνική Σχολή Δικαστών (2018-19). Έλαβε Δίπλωμα Βυζαντινής Αγιογραφίας από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ηλιούπολης.

Εξέδωσε το βιβλίο «Θρησκευτική Ελευθερία και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» (2007). Ποιήματά της δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Το Βήμα των Διοικητικών Δικαστών» και στο πρώτο Ανθολόγιο Ποίησης και Λογοτεχνίας του Κ.Ε.Λ.Δ. μὲ τίτλο «Ποιητικῃ Αδείᾳ: Εν αμφιβολίᾳ ποιητές» (εκδ. Ελκυστής, 2018).

Είναι μέλος της Ιστορικής Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Λόγου-Μουσικής-Τέχνης «ΛΙΝΟΣ», και του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου Δήμου Πύλης Τρικάλων, εις των οποίων τις εκδηλώσεις λαμβάνει ενεργό μέρος.

Για το βιβλίο και την ποιήτρια θα μιλήσουν: 

Γεώργιος Καφφές, Εφέτης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, Συντονιστής του νομικού περιοδικού «Διοικητική Δίκη».

Βιβή (Βαΐα) Πάλλα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού-Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου. 

Βασίλης Παπακώστας, Νομικός, Συνθέτης, Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου «ΛΙΝΟΣ», Έφορος του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, ο οποίος και συντονίζει την εκδήλωση.

Η ποιήτρια θα απαγγείλει ποιήματά της, συνοδευομένη από την πιανίστα Σοφία Λαμπρογιώργου.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν: 

Η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου υπό τον μαέστρο Δημήτρη Σκότη.

Η Χορωδία του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας υπό τον μαέστρο Αχιλλέα Μπίμπιλα.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κέρασμα, και η ποιήτρια Ευαγγελή Νικ. Μπράμη θα υπογράψει βιβλία της.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ