Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Σε καθημερινή βάση επιστρατεύονται οι πάντες και τα πάντα, προκειμένου να βγει ο Πρωθυπουργός από το … τέλμα, στο οποίο έσπρωξε την κοινωνία με την άφρονα, την αντιλαϊκή και την ολοκληρωτική πολιτική, που ακολουθεί.

Τα προβλήματα δεν λύνονται και στα υπάρχοντα προστίθενται, συνεχώς και άλλα κι έτσι οι πολίτες είναι με την πλάτη στο τοίχο, ενώ το ποτήρι της απογοήτευσης έχει ξεχειλίσει.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού αντιλαμβάνεται, πως ο Μητσοτάκης είναι ανάμεσα σε … συμπληγάδες Οικονομικές, Εθνικές, θρησκευτικές και Κοινωνικές.

Το κλίμα είναι βαρύ και όσο γίνονται… βουνό τα προβλήματα, τόσο δύσκολη είναι και η θέση της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να αλλάξει ατζέντα και να πάει μπροστά φαίνεται πως … ναυαγεί.

Θέλει να απαγκιστρωθεί από τα κακώς έχοντα, αλλά δεν μπορεί, αν και τα ακριβοπληρωμένα Μ.Μ.Ε. και οι «Νταβαντζήδες», κατά τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, βάζουν …γερή πλάτη.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες, για τον προϋπολογισμό και τα διάφορα άλλα νομοθετήματα, αποδεικνύουν, πως ο Πρωθυπουργός από την μία … μαντρώνει τους βουλευτές, για να τους έχει ελεγχόμενους και από την άλλη τρομοκρατεί τους πολίτες που στερήθηκαν, από πολλά πράγματα, όλα αυτά τα χρόνια.

Σ’ όλα αυτά ήρθαν και προστέθηκαν κι άλλα προβλήματα και φαίνεται, πως όλα μαζί, γίνονται ένας «Γόρδιος Δεσμός» για τον Πρωθυπουργό.

Οι αντιδράσεις, για το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, των Ελεύθερων επαγγελματιών με την οριζόντια ισχύ, φέρνουν κραδασμούς, οι οποίοι θα έχουν και συνέχεια.

Ο Νόμος, για τα ομόφυλα ζευγάρια, που περιλαμβάνει και το ζήτημα της τεκνοθεσίας, που είναι και σε τροχιά επίσπευσης, βρίσκει αντίθετη την Εκκλησία της Ελλάδας και όλους τους Χριστιανούς.

«Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς, ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση» αναφέρει εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Ο μεταναστευτικός νόμος, που τον καταψήφισε και ο Αντώνης Σαμαράς, ναρκωθετεί την «πολύχρωμη» κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Η απόφαση της Λιβύης να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 και στα 24 ναυτικά μίλια, που κυρίως βλάπτει την Αίγυπτο, δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο και φέρει στο προσκήνιο και την επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων που, δυστυχώς παραμένουν στα 6 μίλια, λόγω απειλής της Τουρκίας με το «Casus Delli”.

Την διακήρυξη των Αθηνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την τορπιλίζει το CNN TURK, φιλικό κανάλι του Ερντογάν, που ανάφερε προχθές, ότι 18-20 νησιά τα έχει καταλάβει η Ελλάδα και «πρέπει να τα πάρουμε ή με συνομιλίες ή να τα πάρουμε με άλλους τρόπους».

Το άρθρο 16 του Συντάγματος απαγορεύει την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενώ ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς να φέρει… παραρτήματα και το θέμα αυτό θα δημιουργήσει ρήξεις μεταξύ φοιτητών, γονέων, καθηγητών.

Αφού την διέλυσαν την Παιδεία τώρα φέρουν και τα πανάκριβα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Φαίνεται πως ο Μητσοτάκης διαισθάνεται, ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Ιουνίου θα είναι δυσμενές για την κυβέρνηση και προσπαθεί να περάσει ό,τι αυτός θέλει και ό,τι συμφέρει στους Μεγαλοκαρχαρίες του Ιδιωτικού τομέα.

Φοβάται μήπως πάθει αυτό που έπαθε ο Τσίπρας το 2019 και τρέμει μπροστά στο φάσμα να χάσει την εξουσία και ταυτόχρονα να απολέσει την διαχείρηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είναι πολλά τα Λεφτά…!

Οι αρνητικές φωνές, μέσα στην Ν.Δ. του Μητσοτάκη, πληθαίνουν και ενδεχομένως να βγουν, κάποια στιγμή, πολλοί Βουλευτές από τα …. χαρακώματα, ενώ την ίδια περίοδο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντί του.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, αισθάνονται προδομένοι, γιατί ο Μητσοτάκης άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά.

Το τρελό… ράλι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας διαλύει τον κοινωνικό ιστό και οδηγεί σε απόγνωση τα νοικοκυριά.

Οι ψεύτικες διαβεβαιώσεις των Υπουργών και των καρεκλοκένταυρων της κυβέρνησης, πως «όλα πάνε καλά» πέφτουν στο κενό, αφού τίποτε δεν φτηνένει και όλα ακριβαίνουν και αφού δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός.

Επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης σε αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, προκαλούν τους πολίτες και αποδοκιμάζονται από την κοινωνία.

Μεγάλο παράδειγμα τα … «καλάθια» των Χριστουγέννων, που ήταν χωρίς πάτο…!

Πάνω από 20% από πέρυσι ήταν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για όσους είχαν, γιατί υπήρχαν και οικογένειες που στερήθηκαν από πολλά πράγματα.

Οι πολίτες δεν μπορούν να ζουν με επιδόματα …φτώχειας θέλουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά είναι μεγάλα προβλήματα και η κυβέρνηση είναι «λίγη» και ανίκανη να τα λύσει.

Δυστυχώς, η ακρίβεια και οι φόροι … ξεπαραδιάζουν τις τσέπες των πολιτών και φουσκώνουν τον κρατικό κουμπαρά.

Αυτές είναι οι «Συμπληγάδες» για τον Μητσοτάκη, που δεν θα τις ξεπέρασε ποτέ.

Ας στηριχθεί, όμως η κοινωνία σ’ αυτό που έλεγε ο μεγάλος τραγικός ποιητής, Αισχύλος, για την ελπίδα, που πεθαίνει τελευταία, που ήταν τυφλή αλλά ικανή για να ξεπεραστεί ακόμα και ο φόβος του θανάτου.