Το νέο συνδυασμό «Πορεία στο μέλλον», παρουσίασαν από κοινού σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 στην αίθουσα του κατάμεστου Πολιτιστικού Κέντρου Πύλης, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης "Πύλης Όραμα" και "Πύλη Αξιών", Θεόδωρος Χήρας και Βαλάντης Τσιούτσιας, αντίστοιχα, μετά από τη συνένωσή τους.

Την ενωτική προσπάθεια των δύο συνδυασμών προλόγισε ο γιατρός κ. Βασ. Αναγνωστόπουλος, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων.

Στην ομιλία του ο κ. Θεόδωρος Χήρας ξεκίνησε αναφέροντας τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή τη συνένωση, καθώς τα "κοινά" μεταξύ των ήταν πολύ περισσότερα από τα "μηδαμινά" που τους χώριζαν". Η σύμπνοια απόψεων και τα κελεύσματα της κοινωνίας ήταν αυτά που οδήγησαν στην Συνένωση και όχι κάποιοι "διαμεσολαβητές".

Συνεχίζοντας ο κ. Χήρας αναφέρθηκε στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε η παράταξή του αυτά τα χρόνια στο Δ. Πύλης, που δεν ήταν άλλη από μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου, ασκώντας στο ακέραιο τον θεσμικό της ρόλο και χωρίς να κατηγορεί αδίκως την δημοτική Αρχή.

Στη συνέχεια ο κ. Χήρας αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα και την αναβλητικότητα της παρούσας δημοτικής Αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έργα πνοής όπως το Προπονητικό έργο στο Βροντερό, το Κλειστό Γυμναστήριο στην Πύλη ή το Δημοτικό Στάδιο στο Παλαιομονάστηρο, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμα αυτά παρέμεινα ως είχαν πέντε χρόνια πριν.

Στο έργο το οποίο στάθηκε περισσότερο ο κ. Χήρας ήταν αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού της Πύλης, για το οποίο η παράταξή είπε "ναι" στο κατασκευαστικό κομμάτι, «όχι» όμως στην επιλογή της τοποθεσίας.

Για τον επίλογό του ο κ. Χήρας άφησε και μίλησε για τον ρόλο που θα πρέπει να επιτελεί η δημοτική Αρχή και αυτός δεν είναι άλλος από το να είναι κοντά στον πολίτη και έχοντας όραμα και αξίες να "αναλώνεται" σε πραγματικά έργα ουσίας και όχι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του επικεφαλής της "Πύλης Αξιών" κ. Βαλάντη Τσιούτσια, που κι αυτός έκανε μια διαδρομή στα πεπραγμένα της παράταξής του ως Αντιπολίτευση στον Δ. Πύλης έως τώρα, κατηγόρησε την δημοτική Αρχή για απραξία, αδιαφορία σε σημαντικά ζητήματα και εγκατάλειψη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως 'ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα, έχουν κάνει τον Δήμο τσιφλίκι τους και κάνουν μόνο μικρορουσφέτια, για να υποχρεώνουν τον κόσμο."

Αναφορικά με τη συνένωση ο κ. Τσιούτσιας είπε πως αυτή κρίθηκε σκόπιμη και οι δυο παρατάξεις να συμπορευθούν σε μια κοινή προσπάθεια ανανέωσης και ανάπτυξης. Με σκεπτικό τις ανάγκες του "σήμερα", τις προκλήσεις του "αύριο" και εξαιτίας της αγαστής συνεργασίας με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η συνένωση των δύο για κοινό σκοπό κρίθηκε αναπόφευκτη.

Στην εκδήλωση εκτός του απλού κόσμου, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα του νομού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

pylinews.gr