Μέσα σ’ ένα αισιόδοξο και μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο των πρώην φυλακών Τρικάλων (χώρος του αποκαλυφθέντος Δίδυμου  Οθωμανικού Λουτρού),  εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ για την παρουσίαση των θέσεων και υποψηφιοτήτων του συνδυασμού που στηρίζει το Κόμμα στις Περιφερειακές Εκλογές.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση ενός μεγάλου τμήματος του συνδυασμού, 15 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων . Με το ανώτερο όριο υποψηφιοτήτων στην ΠΕ Τρικάλων να είναι οι 20 και το χρονικό περιθώριο κατάθεσης του συνδυασμού να είναι στο τέλος του μήνα, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης θα καταστεί πλήρης, δηλαδή στο ανώτερο όριο που ορίζει η νομική διάταξη, και οι επόμενες υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν σταδιακά μέσα στον Αύγουστο.

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, παρουσίασε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων Σωτηρόπουλος Σωτήρης, δίνοντας ένα σύντομο βιογραφικό του: Ο Τάσος Τσιαπλές είναι 60 ετών, κατάγεται από τους Γόνους των Τεμπών και κατοικεί μόνιμα στη Λάρισα. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας από το 2017. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ διετέλεσε επί 8ετία πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Υπήρξε, μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Ο Τάσος Τσιαπλές, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

 «Υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική πείρα για την πλειοψηφία του λαού και από την 13χρονη διοίκηση της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία μπορεί να ισχυρίζεται ότι "απογείωσε" αναπτυξιακά τη Θεσσαλία, αλλά κρύβει ότι αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη ωφέλησε και θα ωφελεί μόνο μια μειοψηφία επιχειρηματικών ομίλων και όχι την πλειοψηφία του λαού, όσο κουμάντο θα κάνει μια μικρή μειοψηφία εκμεταλλευτών του λαού, όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της πολιτικής εξασφάλισης των κερδών των λίγων, που είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες των πολλών.

Για μερικές εκατοντάδες μεγαλοεπιχειρηματίες στη βιομηχανία, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό, στην Ιδιωτική Υγεία, στις Κατασκευές, στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα και στη Θεσσαλία δόθηκαν από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τη νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Αγοραστού αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργου, μέσω ΕΣΠΑ, του ΠΑΑ, των προϋπολογισμών της, των αναπτυξιακών νόμων και σ’ αυτούς θα πάνε κυρίως και τα δισεκατομμύρια του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ύψους 543 εκατ. ευρώ και του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, φορτώνοντας νέα βάρη στην πλειοψηφία του λαού μας. Μερικές δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις στη Θεσσαλία πήραν ζεστό χρήμα 120 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-20, ανάλογα έγινε και με το ΠΑΑ.

Ο κ. Αγοραστός, που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των "έργων", κρύβει ότι η πλειοψηφία όσων έκανε (μεταφορές, υποδομές για τουρισμό, ΑΠΕ κλπ.) εξυπηρετούν κυρίως ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι τις λαϊκές ανάγκες, με μεγάλο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για την κατασκευή τους, αφού έχουν αποψιλώσει σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Δεν έχει να επιδείξει, όπως και η κυβέρνηση, κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας και του Ν. Τρικάλων, που επανειλημμένα πλήττεται από πλημμύρες και από άλλα φυσικά φαινόμενα. Για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, μιας και είμαστε περιοχή με αρκετή σεισμική δραστηριότητα, την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών (Ζάρκο, Γριζάνο, Πηνειάδα κλπ.), που ζουν 3 χρόνια τώρα στα κοντέινερ, χωρίς να προχωρούν οι κατεδαφίσεις, οι ανεγέρσεις νέων σπιτιών που δεν έχουν πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Δεν έχει να επιδείξει καμιά αγωνιστική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων που χρειάζονται για την αξιοποίηση των νερών του, ούτε τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση του μεγάλου υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας (έλλειμμα άνω των 3 δισ. κ.μ.) και του Ν. Τρικάλων.Το φράγμα Ληθαίου, που ξεκίνησε από την ΝΑ Τρικάλων, μετά από 20 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όπως και η λιμνοδεξαμενή στο Παλαιομονάστηρο. Για τα φράγματα Πύλης, Νεοχωρίτη, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου, Τιτάνου, με τα αρδευτικά δίκτυα, μόνο δηλώσεις ακούμε εδώ και 13 χρόνια.

Όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, όσο περισσότεροι θα είναι οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τόσο πιο δυνατή θα είναι η αντιπολίτευσή μας στις αντιλαϊκές πολιτικές Περιφέρειας, κυβέρνησης, ΕΕ, η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης του λαού, μέσα από το εργατικό, αγροτικό, λαϊκό κίνημα».

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων

1) Ζάχος Σωτήρης του Κων/νου, 37 ετών, γεωπόνος, με καταγωγή από Περτούλι & Πύρρα Τρικάλων. Για 15 χρόνια εργάστηκε ως δασεργάτης και εργοδηγός σε δημόσια έργα πρασίνου στην Αττική. Τον τελευταίο χρόνο κατοικεί στην Καρδίτσα & το Περτούλι , εργάζεται ως αυταπασχολούμενος στην κηποτεχνία και είναι δραστήριο μέλος του Πολιτιστικού συλλόγου Περτουλίου.

2) Κατσαντώνη Δήμητρα του Κων/νου, 23 ετών, Φυσιοθεραπεύτρια ,εργάζεται σε Φυσιοθεραπευτήριο στα Τρίκαλα. Με καταγωγή από Γερακάρι Αντιχασίων και Πατουλιά. Κατοικεί στην Πατουλιά.

3) Κατσίβελος Γιώργος του Δημητρίου, Οικονομολόγος –Λογιστής. Κατάγεται από τους Γόμφους και κατοικεί στα Τρίκαλα. Πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων

4) Λιατίφης Γιώργος του Δημητρίου, 40 ετών, Τεχνολόγος Μηχανολόγος, εργαζόμενος στη γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Είναι Πρόεδρος του Συνδικάτου «Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Τρικάλων», μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών & μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων το διάστημα 2011-2019.

5) Μανώλης Κωνσταντίνος του Ιωάννη με καταγωγή από την Πηγή, προσφάτως συνταξιοδοτηθείς Υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Επί χρόνια αθλητής ΑμεΑ και νυν Πρόεδρος της ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο «Αστέρας Τρικάλων»

6) Μπακάση Βασιλική του Ηλία, Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων(ΓΝΤ). Κατοικεί μόνιμα στον τόπο καταγωγής της , το Μέλιγο Κάτω Ελάτης. Περιφερειακή Σύμβουλος από το 2019 με την «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του Δ.Σ Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Τ., μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Τρικάλων της ΑΔΕΔΥ.

7) Παπασπύρου Δημήτρης του Σπυρίδωνα με καταγωγή από την Άρτα. Εδώ και 15 χρόνια υπηρετεί ως Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Τρίκαλα , όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Τρικάλων & Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Τρικάλων της ΑΔΕΔΥ.

8) Πρεμέτης Δημήτρης του Ευθυμίου, Συνταξιούχος της ΔΕΗ, κατάγεται από την Αγναντιά των Χασίων και κατοικεί μόνιμα στην Καλαμπάκα.

9) Σέγγης Ηλίας του Αποστόλου, 26 ετών, Μουσικός, Μουσικός – Κλαρινίστας. Κατάγεται από την Αθαμανία και κατοικεί στα Τρίκαλα. Είναι Πρόεδρος στο Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) & Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αθαμανίας «Ο Αθάμας»

10) Σωτηρόπουλος Σωτήρης του Κων/νου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελάτη και κατοικεί στα Τρίκαλα. Είναι Τεχνολόγος Ραδιολόγος- Ακτινολόγος ,Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

11) Τσέκας Λάμπρος του Άγγελου, 37 ετών, Αγρότης. Κατάγεται από το Ρίζωμα, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αττική, όπου αποφοίτησε από το δημόσιο ΙΕΚ Αιγάλεω με ειδικότητα μηχανικός αυτοκινήτων και δραστηριοποιήθηκε στο σπουδαστικό κίνημα. Από το 2014 εγκαταστάθηκε στον τόπο καταγωγής του το Ρίζωμα Τρικάλων και ασχολείται με τις αγροτικές καλλιέργειες . Από το Δεκέμβρη του 2021 είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων « Η Άνοιξη»

12) Τσιάμης Αθανάσιος του Γεωργίου Οικονομολόγος-Λογιστής, Ελεύθερος Επαγγελματίας με καταγωγή από τη Βασιλική του δήμου Μετεώρων.

13) Τσίγκας Πέτρος του Κων/νου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, εργαζόμενος στα καταστήματα «Σκλαβενίτης». Είναι Γραμματέας του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων & μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

14) Χαχάμη Μαρία – Ελένη (Μαριλένα) του Γεωργίου, ετών 37, κατάγεται και κατοικεί στα Μεγάλα Καλύβια. Απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου –Πολιτικές Επιστήμες & Ιστορία με Μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία. 3.

15) Χήρα Ειρήνη Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος με καταγωγή από την Πηγή.