Την απόφαση να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεις στο 100%, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, πήραν δεκάδες μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα Πλημμυροπαθών από όλη τη Θεσσαλία, που συμμετείχαν στην πανθεσσαλική σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, οι μαζικοί φορείς συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, τις μέρες ψήφισης στη βουλή του κρατικού προϋπολογισμού που αναμένεται να γίνει στις 14 με 17 Δεκέμβρη.

Παράλληλα, να στηριχτούν οι δράσεις διεκδίκησης των επιτροπών πλημμυροπαθών απέναντι σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές, να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Πολ. Προστασίας ή κλιμάκιο της Κυβέρνησης καθώς και τα κόμματα της Βουλής, να συνεχιστούν οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης και να υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα ακόμη και με Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα μέσα στο Γενάρη σε συντονισμό και με άλλους πληγέντες.

Στο σημαντικό αυτό βήμα συντονισμού συμμετέχουν δεκάδες εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και οι επιτροπές πλημμυροπαθών που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη Θεσσαλία. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί να στηριχτεί το ψήφισμα με τα αιτήματα και από άλλους μαζικούς φορείς.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των μαζικών φορέων, στις οποίες αποτυπώθηκε η οργή και η αγανάκτηση απέναντι σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές, που αφού τους έπνιξαν, εδώ και 80 μέρες δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για να προχωρήσουν η αποκατάσταση των ζημιών, η αποζημίωση των πληγέντων, η θωράκιση της περιοχής από νέες πλημμύρες.

Μέσα από τις τοποθετήσεις αναδείχτηκε πως μοναδικό αποκούμπι όλες αυτές τις μέρες ήταν οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης, από σωματεία, μαζικούς φορείς και απλούς ανθρώπους από όλη τη χώρα, αλλά και πως ο μόνος τρόπος για να ορθοποδήσουν οι πλημμυροπαθείς, είναι η συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Με πληροφορίες από 902.gr