Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα και με κάθε επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Αποστόλων στο Παλαιομονάστηρο (Τ.Κ. Δήμου Πύλης), όπου το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου , παραμονή της εορτής, τελέστηκε Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Παλαιομοναστήρου, Ιεροργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης Δημητρίου Κατσαρού συνεπικουρούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Παλαιομοναστήρου Πατέρα Πέτρο Καραχάλιο και από ιερείς της ευρύτερης περιοχή του Δήμου Πύλης.

Ακολούθησε περιφορά της Εικόνας των 12 Αποστόλων στους κεντρικούς δρόμους του Χωριού και στην συνέχεια έγινε Αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας μετά θείου κηρύγματος.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Λιούτας ,κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πύλης κ. Μάκης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομοναστήρου κ. Θωμάς Μπουντζιώλης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου, ο πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, η δημοτική Σύμβουλος κ. Έφη Μπλαντζώνη και η υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χαρά Ξάνθη.