Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που απέχουν μόνο λίγα 24ωρα.

Όλοι είναι σε θέση … μάχης και προσπαθούν να κόψουν πρώτοι το … νήμα.

Ακόμη και ο Πρωθυπουργός συμμετέχει ενεργά προκειμένου να στηρίξει τους δικούς τους ανθρώπους, έστω κι αν είναι ανεπαρκείς και αποτυχημένοι.

Πάντως, τώρα τα ποσοστά της Ν.Δ., του Μητσοτάκη, πέφτουν κατά δέκα μονάδες κι έτσι φαίνεται η οργή και η δυσαρέσκεια του κόσμου για την κακή πολιτική του Πρωθυπουργού και τις λανθασμένες επιλογές του.

Ειδικότερα στη Θεσσαλία, όλα δείχνουν, πως η Περιφέρεια και οι Δήμοι, αλλάζουν … χέρια και μπαίνει οριστικό τέλος σ’ όσους, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα, έκαναν μεγάλο κακό στην περιοχή.

Μέχρι πριν την «βιβλική καταστροφή» η αλαζονεία περίσσευε στην ομάδα του Κώστα Αγοραστού και η νίκη ήταν μάλλον σίγουρη.

Μετά το «έγκλημα» στο Θεσσαλικό κάμπο έσβησε κάθε όνειρο για επανεκλογή.

Η άψογη και καταλυτική ομιλία του Δημήτρη Κουρέτα στα Τρίκαλα, τεκμεριωμένη, με πλήρη αποδεικτικά στοιχεία από την Ε.Ε., έσβησε από τον πολιτικό χάρτη τον σημερινό περιφερειάρχη και όλη του την συνοδεία.

Ο Κώστας Αγοραστός επισκέπτεται τις πόλεις της Θεσσαλίας με την προστασία των ΜΑΤ, εκπροσωπώντας το αποτυχημένο και αλαζονικό μοντέλο εξουσίας.

Οι Θεσσαλοί τον θεωρούν υπεύθυνο για τις τραγικές καταστροφές, για την απώλεια συμπολιτών μας και για την βύθιση στον βούρκο της τοξικότητας περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Όλοι δε αναρωτιούνται, για το που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια, της πλημμυριακής προστασίας και γιατί δεν έγιναν τα φράγματα, για να μην συμβεί το μεγάλο κακό.

Παρά το γεγονός ότι ο Θεσσαλικός κάμπος μεταβλήθηκε σε υγρή κόλαση, καταβροχθίζοντας τα πάντα και η δυστυχία σκέπασε όλη την περιοχή, ο Κώστας Αγοραστός, μετά της ομάδας του, θέλει να μας σώσει, όπως θέλουν και μερικοί υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Ψηφίστε μας, για να σας ξαναπνίξουμε…!

Με απύθμενο θράσος ζητούν στήριξη, ενώ επί 14 χρόνια, επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία.

Αυτοί που δεν φρόντισαν να γίνουν αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά έργα έρχονται τώρα και παριστάνουν τους Σωτήρες.

Αυτοί που από την αφάνεια έγιναν μεγάλοι και … τρανοί και απλησίαστοι και που έλυσαν τα προσωπικά, οικογενειακά και τα οικονομικά τους θέματα, βλέποντας τους πολίτες σαν αριθμούς, τώρα ζητούν την ψήφο, για το καλό του τόπου….!

Οι ταλαιπωρημένοι, οι καμένοι και οι πνιγμένοι πολίτες πρέπει με την ψήφο τους να βάλουν στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας όλους αυτούς που έσπειραν δυστυχία στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για να μην γίνουν συνυπεύθυνοι στα «εγκλήματα» που έγιναν.

Λοιπόν, Μαύρο στους σύγχρονους Μαυρογιαλούρους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας πρέπει να βρει τον βηματισμό για να πάει μπροστά και να αφήσει … πίσω το άσχημο παρελθόν.

Πάμε μπροστά με νέα πρόσωπα.

Αλλάζουμε σελίδα, με ικανά στελέχη.