Η πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής: 

"Η κυβέρνηση ξεδίπλωσε, με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, την οπτική της για την επιχειρηματικότητα, με το νέο χαράτσι που σχεδιάζει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σκοπεύει να φορολογήσει με ιλιγγιώδη τεκμαρτά εισοδήματα τα καταστήματα, το εμπόριο, την εστίαση, την παροχή υπηρεσιών, όλα τα μικρά μαγαζιά σε πόλεις και χωριά, ισοπεδωτικά και χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Το νέο χαράτσι θα επιβληθεί μέσω υψηλότατων τεκμηρίων που για ένα μαγαζί 3 ετών λειτουργίας θα υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ, ενώ για ένα μαγαζί 6 ετών λειτουργίας θα υπερβαίνουν τα 13.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό μαγαζί σε ένα χωριό των Τρικάλων θα πληρώνει το λιγότερο 1500 ευρώ επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Και ρωτάμε το εξής απλό: γιατί βάζουν ο κύριος Χατζηδάκις κι ο κύριος Μητσοτάκης στο στόχαστρο τον μαγαζάτορα που παλεύει να επιβιώσει, ενώ δεν αγγίζουν την πολυεθνική φοροδιαφυγή των εκατομμυρίων ευρώ που οργιάζει στη χώρα μας;

Γιατί μια πολυεθνική εταιρία μπορεί χωρίς έλεγχο να διαβρώνει τη φορολογική βάση, μέσω θυγατρικών και τριγωνικών συναλλαγών, ενώ το μικρό μπακάλικο σε ένα χωριό θα πρέπει να “ματώνει” κυριολεκτικά για να μην κλείσει;"