Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση γονέων που διοργανώθηκε από το 5ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 23 Μαΐου στο 5ο Γυμνάσιο με κύριο στόχο την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές. Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Σμιξιώτη Φανή, αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας των εξετάσεων και έδωσε πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών.

Η ψυχολόγος, κ. Τσάκα Ντριλόνα, μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαχειριστούν το άγχος και την πίεση των εξετάσεων, προωθώντας ένα ήρεμο και υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι.

Η κοινωνική λειτουργός, κ. Βολιώτη Ευτυχία, τόνισε τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης και της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών, ενώ ο Ειδικός Παιδαγωγός, κ. Μάντζιος Νικόλαος, έδωσε συγκεκριμένες συμβουλές για την αύξηση της αποδοτικότητας των μαθητών και τη βελτίωση της μελέτης τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια διαδραστική συζήτηση, όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση που έλαβαν και τη σημαντική βοήθεια που προσφέρθηκε από τους ειδικούς.

Το Σχολείο και το Διοικητικό Συμβούλιο των Γονέων ευχαριστεί όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους: κ. Βολιώτη Ευτυχία, κ. Μάντζιο Νικόλαο και κ Τσάκα Ντριλόνα για την πολύτιμη και καθοριστική συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τέλος το 5ο Γυμνάσιο και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων δεσμεύονται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την υποστήριξη των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι μαθητές/τριες θα έχουν την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση για να πετύχουν τους στόχους τους.