Βαδίζοντας προς το Πάσχα 2024, οι λειτουργίες στις Εκκλησίες μας αυξάνονται. Κάθε Παρασκευή μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα πηγαίνουμε στους ναούς για να παρακολουθήσουμε τους Χαιρετισμούς.

Οι Χαιρετισμοί είναι 4, ακολουθεί ο Ακάθιστος Ύμνος και στη συνέχεια έχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα με τις κατανυκτικές τελετές της, πριν γιορτάσουμε την Ανάληψη του Κυρίου το Μεγάλο Σάββατο.

Σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου στους ναούς των Τρικάλων και όλης της χώρας θα τελεστεί η Ακολουθία των Γ' Χαιρετισμών της Παναγίας. 

Στις 7:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει και θα μιλήσει κατά την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Ακολούθως στις 9:00 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ακολουθίες Χαιρετισμών για τους εργαζομένους και μαθητές στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου 

Κάθε Παρασκευή, την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελείται απογευματινή Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων από 5:30 μ.μ. έως 7:00 για όλους τους εργαζόμενους, τους νέους ή όσους κωλύονται να συμμετάσχουν στην κανονική Ακολουθία.