Γράφει η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Με υγεία και υπέροχα αναγνώσματα. Η συμβουλή μου; Γεμίστε με χρώμα το κενό, βιώνοντας δυο μύθους μια φορά κι ανακαλύψτε το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς... Πάμε!

Το χρώμα του κενού - John Dougherty

Ο John Dougherty μας παρουσιάζει μέσα από το νέο του βιβλίο «Το χρώμα του κενού» τον πόνο της απώλειας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δεσύλλας. Η μετάφραση είναι του Άγγελου Αγγελίδη και της Μαρίας Αγγελίδου. Η εικονογράφηση είναι του Thomas Docherty. Το βιβλίο ενδείκνυται για παιδιά άνω των 4 ετών.

Ο Χερλτ ο λαγός και η Μπερλτ η χελώνα, αν και αταίριαστοι, είναι οι καλύτεροι φίλοι. Παντού μαζί, στα παιχνίδια, στις χαρές, στις βουτιές στη λίμνη, στις βόλτες στο δάσος. Ώσπου…

Μια μέρα ο Χερτλ δεν εμφανίζεται στο καθημερινό τους ραντεβού και η Μπερλτ τον ψάχνει απεγνωσμένα μα δεν τον βρίσκει πουθενά. Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Η γριά αρκούδα η Γκέρντα προσπαθεί να παρηγορήσει τη μικρή χελώνα και της δίνει ένα πολύτιμο μάθημα αγάπης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και τρυφερό παραμύθι που δίνει την αφορμή στο γονιό να μιλήσει στο παιδί σχετικά με την απώλεια αγαπημένων ανθρώπων. Μέσα από την ιστορία τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την έννοια της απώλειας καθώς και να την αποδεχτούν.

Πάντα θε υπάρχουν αλλαγές στη ζωή, άλλοτε ευχάριστες κι άλλοτε δυσάρεστες. Όμως η ζωή πάντα θα βρίσκει τον δρόμο της και θα συνεχίζεται...

Δυο μύθοι μια φορά... - Θάνος Καλλίρης & Κυριακή Φραγκουλοπούλου

Το βιβλίο «Δυο μύθοι μια φορά...» είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του Θάνου Καλλίρη και της Κυριακής Φραγκουλοπούλου. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Η εικονογράφηση ανήκει στον Νίκο Γιαννόπουλο. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Ο μύθος του Θησέα και του Μινώταυρου αλλά και ο Δαίδαλος με τον Ίκαρο παίρνουν μορφή μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι και ο τρόπος της απόδοσης του κειμένου θα ξετρελάνει τους μικρούς μας αναγνώστες.

Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι όπου άνετα τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους ήρωες. Ένα πρωτότυπο ταξίδι στην ελληνική μυθολογία σε έμμετρη γραφή, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με δύο διάσημους μύθους, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τη γλωσσική τους ανάπτυξη και εξάπτει τη φαντασία τους. Οι μύθοι παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο και κάνουν τη μάθηση παιχνίδι. Εύκολα θα μπορούσε να γίνει θεατρικό έργο.

Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς - Sophie de Mullenheim

Αν σας αρέσουν τα ινδιάνικα παραμύθια τότε «Το μυστικό της Μεγάλης Καρδιάς» της Sophie de Mullenheim θα σας συναρπάσει. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δεσύλλας. Η μετάφραση είναι της Πετρούλας Γαβριηλίδου. Η εικονογράφηση είναι της Annick Masson. Το βιβλίο απευθύνεται για παιδιά άνω των 6 ετών.

Σε αυτό το παραμύθι απλής και κατανοητής γραφής, ένα νεαρό αγόρι, ο Βίκτωρας, λαμβάνει ένα πολύτιμο δώρο από τη γιαγιά του, ξετυλίγοντας μια συγκινητική ιστορία. Ένα μαγικό ινδιάνικο καπέλο στολισμένο με μαγεμένα φτερά του παππού του που τον έλεγαν Μεγάλη Καρδιά, διότι χάριζε τα φτερά του καπέλου του σε όποιον συναντούσε κι όλοι ενιωθαν αμέσως πολύ όμορφα και χαμογελούσαν. Έτσι σκόρπιζε χαρά σε ολον τον κόσμο. Θα τον μιμηθεί ο μικρός Βίκτωρας;

Το παιδί, αν και κάνει κάποιες καλές πράξεις, στο τέλος χάνει όλα τα φτερά από το καπέλο, γιατί οι πράξεις του δεν είναι βγαλμένες από τα βάθη της καρδιάς του. Άραγε θα καταφέρει το παιδί να καταλάβει τη σημαντική αξία της γενναιοδωρίας και να επανακτήσει τα χαμένα φτερά;

Πρόκειται για ένα τρυφερό και συγκινητικό παραμύθι που μιλά για την αλληλεγγύη, τη φιλία και την αγάπη. Μοίρασμα, προσφορά, αλληλεγγύη, αγάπη, καλοσύνη, φιλία και διάλογος οδηγούν στην ευτυχία, χωρίς ατομικισμό.

Η ευτυχία έγκειται περισσότερο στο να δίνεις και μάλιστα με την καρδιά σου, χωρίς να περιμένεις να πάρεις. Μόνο τότε θα είσαι πραγματικά γεμάτος.