Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Πριν αρχίσετε τις βόλτες στα συνοικιακά βιβλιοπωλεία για τα δώρα των βαφτιστηριών σας, εδώ οι καλύτερες προτάσεις ανάγνωσης για μικρούς και μεγάλους. 

Peppa Pig: H Πέππα συναντά τον Αϊ-Βασίλη – Holowaty Lauren

To βιβλίο «H Πέππα συναντά τον Αϊ-Βασίλη» της σειράς Peppa Pig, της συγγραφέως Holowaty Lauren, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια της αγαπημένης ηρωίδας. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε ηλικίες έως 7 ετών.

Μια ολοκαίνουργια αφήγηση με τους αγαπημένους χαρακτήρες Πέππα και Τζόρτζ, γεμάτη γέλιο και κέφι, ιδανική για παιδική διασκέδαση!

Τα παιδιά στο παιδικό εργαστήρι αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό μιας εορταστικής γιορτής για τα Χριστούγεννα. Μαζί με τους άλλους καλεσμένους τους απευθύνουν πρόσκληση και στον Άγιο Βασίλη, αλλά εκείνος είναι πολύ απασχολημένος με την παράδοση δώρων. Θα καταφέρει να φθάσει εγκαίρως στη γιορτή; Έκπληξη!

Πρόκειται για μια εικονογραφημένη προσχολική και πρωτοσχολική ιστορία με ένα εξώφυλλο γεμάτο γκλίτερ που προσθέτει μια όμορφη και εορταστική πινελιά. Ένα μαγικό δώρο!

Spider-Men – Bendis Brian Michael

Οι λάτρεις των comics και ιδιαίτερα του Spider-Men θα απολαύσουν το νέο κόμικ της Marvel «Spider-Men» του συγγραφέα Bendis Brian Michael. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στον Χρήστο Τσέλιο.

Μετά από πολλή προσμονή, οι Spider-Men από δύο διαφορετικά σύμπαντα βρίσκονται επιτέλους μαζί! Μέσα από τους διαστατικούς χειρισμούς του Mysterio, ο εμβληματικός Peter Parker του αρχικού Marvel Universe συναντά τον νέο Spider-Man του Ultimate Universe, Miles Morales, σε μια πρωτοφανή και αξιοσημείωτη ιστορία.

Καθώς ο νεαρός Spider-Man έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την παλαιότερη εκδοχή του αποθανόντος προτύπου του, είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το σθένος και την υπευθυνότητα. Ωστόσο, τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον βετεράνο Peter, ο οποίος βρίσκεται σε ένα βασίλειο που είναι ταυτόχρονα αναγνωρίσιμο και εμφανώς διακριτό; Αυτός είναι ένας κόσμος όπου πέθανε πρόωρα, αλλά που οι σύντροφοι, οι εχθροί και οι αγαπημένοι του εξακολουθούν να ευδοκιμούν.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορούν να απολαύσουν όσοι αγαπούν τον θαυμαστό κόσμο της Marvel. Μια ιστορία-ορόσημο που ενώνει τους δύο «τοιχο-ερπυστριοφόρους».

Stranger Things: Ο Τύμβος του Ιμπούιν - Pak Greg

Ένα από τα γνωστά graphic novels είναι και η σειρά Stranger Things, η νέα περιπέτεια της οποίας έχει τίτλο «Stranger Things: Ο Τύμβος του Ιμπούιν» του συγγραφέα Pak Greg. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στον εξαίρετο Ηλία Τσιάρα.

Η ευρέως δημοφιλής σειρά του NETFLIX Stranger Things έχει εμπνεύσει ένα τεράστιο κοινό μεταξύ των εκατομμυρίων αφοσιωμένων θαυμαστών της.

Ο μήνας είναι ο Ιανουάριος του 1985 και η ομάδα του Χόκινς έχει βγει νικήτρια από τον αγώνα της εναντίον του Νοβομπόρο. Ωστόσο, ο Γουίλ και η Τζόις εξακολουθούν να παλεύουν με την απώλεια του Μπομπ Νιούμπι.

Ο κύριος Κλαρκ και ο Γουίλ πέφτουν πάνω σε έναν περίεργο χάρτη που άφησε πίσω του ο Μπομπ σε ένα κουτί με αναμνηστικά, προτρέποντας τον Γουίλ να καλέσει τους φίλους του για να εξερευνήσουν μαζί του το περιεχόμενό του. Ωστόσο, καθώς πλησιάζει μια χιονοθύελλα, επικρατεί φόβος και η ομάδα διστάζει να ακολουθήσει τον Γουίλ. Όταν ο Μάικ, ο Ντάστιν και ο Λούκας μαθαίνουν ότι ο Γουίλ έχει βγει μόνος στη χιονοθύελλα, σπεύδουν να τον σταματήσουν.

Δυστυχώς, φτάνουν πολύ αργά για να τον αποτρέψουν από την αποστολή του και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν τις ενδείξεις σε ένα σπήλαιο γεμάτο γρίφους και κινδύνους.

Ξεκινήστε μια συναρπαστική απόδραση δίπλα στους αγαπημένους πρωταγωνιστές του ευρέως δημοφιλούς σόου του Netflix. Αντιμετωπίστε αινίγματα και επικίνδυνα εμπόδια καθώς βγαίνετε στα βάθη του Τύμβου του ΙΜΠΟΥΙΝ για να αποκαλύψετε τα κρυμμένα μυστήριά του. Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια πραγματικά επική περιπέτεια.

Χαμένος στο Χρόνο - A. G. Riddle

Ο συγγραφέας A. G. Riddle, δημιουργός της σειρά Παγωμένος κόσμος, κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του βιβλίο «Χαμένος στο Χρόνο» από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στον Γιάννη Καψόπουλο ενώ η επιμέλεια είναι της Βάγιας Μπιζιλιώτη.

Ένας άνθρωπος εξορίστηκε σε μια μακρινή εποχή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Όταν η κόρη του κατηγορείται ψευδώς για φόνο, ένας επιστήμονας πρέπει να ταξιδέψει 200 ​​εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν για να τη σώσει. Εκεί όμως περιμένουν μυστικά. Και πολλά περισσότερα από το γεγονός πως η ζωή της διακυβεύεται.

Πριν από μια δεκαετία, ο κόσμος άλλαξε για πάντα με τη δημιουργία ενός μηχανήματος από τον Δρα Σαμ Άντερσον. Σήμερα, η ανακάλυψή του μπορεί να είναι η αιτία της δικής του καταστροφής και η ασφάλειά του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ένα πρωί, ο Σαμ και η κόρη του κατηγορούνται ψευδώς ότι σκότωσαν τη Νόρα Τόμας, σύντροφο και συνεργάτη του Σαμ. Η απόδειξη εναντίον τους είναι αδιαμφισβήτητη. Για να εξασφαλίσει την ελευθερία της κόρης του, ο Σαμ επιλέγει να παραδεχτεί το έγκλημα.

Τι θα συμβεί στον εφευρέτη της μηχανής του ταξιδιού στο χρόνο που ομολογεί το φόνο της γυναίκας που αγαπά;

Χάρη στην πρωτοποριακή εφεύρεση του Σαμ, αντί να φυλακιστούν, οι πιο επικίνδυνοι από τους κατάδικους μεταφέρονται τώρα σε μια μακρινή εποχή που οι δεινόσαυροι περιπλανήθηκαν στη γη. Πριν εξοριστεί στην Ύστερη Τριαδική περίοδο, ο Σαμ ορκίζεται να καθαρίσει το όνομά του και να αποδείξει την αθωότητά του. Δυστυχώς, αγνοεί μια κρυμμένη αλήθεια από το παρελθόν που μπορεί να είναι η τελευταία του ευκαιρία να σώσει τον εαυτό του και τους αγαπημένους του.

Control the Past.​
Save the Future.

Ο Σαμ αποδέχεται τη μοίρα του. Αλλά η κόρη του όχι. Η Adeline Anderson έχει ήδη χάσει τη μητέρα της από μια θανατηφόρα και άδικη ασθένεια. Δεν αντέχει να χάσει και τον πατέρα της.

Ξεκινά έτσι μια προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι αθώος. Και να τον πάρει πίσω. Οι άνθρωποι γύρω της επιμένουν ότι και τα δύο είναι αδύνατα καθήκοντα. Αλλά η Adeline δεν το βάζει κάτω. Δουλεύει μόνο
σκληρότερα. Σύντομα μαθαίνει ότι οι αδύνατες εργασίες είναι η ειδικότητά της. Και ότι είναι φτιαγμένη από πιο σκληρά πράγματα που δε φανταζόταν ποτέ.

Ποια ερωτήματα συνδέονται με τη δολοφονία που εξόρισε τον πατέρα της; Αυτό το μυστήριο εκτείνεται στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον – και οδηγεί σε μια αποκάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα.

Πρόκειται ένα εκρηκτικό μείγμα επιστημονικής φαντασίας και αστυνομικού μυθιστορήματος, με συνεχείς ανατροπές που εκτυλίσσεται ταυτόχρονα τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.