Εγκρίθηκε το Ευρωπαϊκό Έργο Green Belt στο οποία συμμετέχει ο  ΣΟΑΤ ως εταίρος , ανταποκρινόμενος στην πρόταση  του κου Avramov Dimitar, Λέκτορα στην  Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού «Vassil Levski » της Σόφια και μέλος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Σε μια εποχή παγκόσμιας πανδημίας με εκατομμύρια θανάτους στην Ευρώπη, και ύψιστο θέμα την κλιματική αλλαγή και την βιωσιμότητα ο ΣΟΑΤ δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή την πρόκληση , καθώς το νέο σχέδιο εργασίας για τον αθλητισμό 2021 – 2024 καταπιάνεται με την έννοια του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Το έργο GREEN BELT βασίζεται σε αυτές τις ιδέες, αλλά προχωρά επίσης ένα βήμα μπροστά. Πιλοτάρει την ιδέα της συμβολής του Ταεκβοντό ως άθλημα, που εκπαιδεύει τους αθλητές του σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την υπεύθυνη συμπεριφορά τους ως καταναλωτές αφενός, και αφετέρου,  στοχεύει στην εισαγωγή της πράσινης ηθικής ως αθλητικής αξίας.

Ευτυχής συγκυρία που ο Δήμος Τρικκαίων επελέγη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης συμφωνίας η οποία θέτει ως στόχο την μετατροπή της Ευρώπης στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050, στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις, προκειμένου να αποτελέσει το πρότυπο περιβαλλοντικής ουδετερότητας.