Σε συγχαρητήριο μήνυμά του ο Κώστας Σκρέκας για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει τα εξής: 

"Συγχαίρω θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες που καταφέρατε να εισαχθείτε στις πανεπιστημιακές, τεχνολογικές, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Οι κόποι σας, οι προσπάθειές σας και οι θυσίες σας απέδωσαν τους πρώτους καρπούς.

Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για την αρχή ενός πολύ ενδιαφέροντος κεφαλαίου που ανοίγεται μπροστά σας. Με καθαρή ματιά, επιμονή και προσήλωση στο στόχο, εύχομαι να χαρείτε αυτό το υπέροχο ταξίδι της γνώσης που οδηγεί σε επόμενους δημιουργικούς σταθμούς.

Συγχαίρω εξίσου και τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν. Η ζωή είναι μπροστά σας και είμαι βέβαιος ότι θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Σαφώς, το ταξίδι της γνώσης, της βελτίωσης των δεξιοτήτων και της διεύρυνσης των πνευματικών μας οριζόντων δεν ξεκινά ούτε σταματά εδώ. Είναι μια αέναη και διαρκής διαδρομή κατάρτισης και προσωπικής εξέλιξης.

Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, στις οικογένειες και τους καθηγητές των μαθητών που στάθηκαν αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την απαιτητική και κρίσιμη περίοδο της ζωής τους".