Σε μήνυμα Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων κ. Θ. Αλέκου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναφέρονται τα εξής: 

"Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Μετεώρων,

Τις επόμενες ημέρες καλείστε να αντιμετωπίσετε μια σημαντική πρόκληση , ίσως και την πρώτη, από τις εκατοντάδες που έχετε να αντιμετωπίσετε στη μετέπειτα ζωή σας .

Αναμφίβολα , οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα σπουδαίο γεγονός στη ζωή κάθε μαθητή , το πρώτο σκαλοπάτι για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και να πετύχετε τους στόχους σας .

Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους σας ,εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε εσάς αλλά και στους ισχυρούς συμμάχους που είχατε όλα αυτά τα χρόνια όπως και τώρα : τους γονείς και τους καθηγητές σας , σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν δίνοντας όσα μέσα διαθέτουν, κυρίως ,όμως, την αγάπη και την πίστη τους σε εσάς.

Μείνετε συγκεντρωμένοι και αισιόδοξοι , εμπιστευτείτε τις γνώσεις σας , να πιστεύετε στον εαυτό σας , να μην αφήνετε χώρο για αμφιβολίες και να θυμάστε πως ,παρόλο που οι Πανελλήνιες αποτελούν ένα καθοριστικό γεγονός , δεν σημαίνει πως είναι και μη αναστρέψιμο.

Να μην ξεχνάτε πως η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από τις εξετάσεις ,συνεχίστε να αγωνίζεστε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Όλη μας η αγάπη και οι θετικές σκέψεις να σας συντροφεύουν αυτές τις δύσκολες μέρες, είθε όλη η σκληρή δουλειά σας να ανταμειφθεί με τα καλύτερα και να θυμόσαστε πώς όλα θα πάνε κατ’ευχήν!

Καλή επιτυχία!"