Στην Αθήνα, στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Μαϊου στις 9 το βράδυ το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» του Άλαν Μπέννετ σε σκηνοθεσία Βασίλη Νανάκη.

Είναι η τρίτη φορά που η εξαιρετική αυτή παράσταση κατεβαίνει στην Αθήνα. Πρωτοπαρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2021 στο θέατρο «Καλλιρρόης» και στη συνέχεια την άνοιξη του 2022 στο “Arroyo Theatre”.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία ενός τραγικού ήρωα που είναι εγκλωβισμένος στο κωμικό περιβάλλον αυτού που ονομάζουμε Ζωή.

Το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) θέατρο «Εμπρός» κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930, λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 έως το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού “Μορφές” και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου “Εμπρός”.

Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών “Κίνηση Μαβίλη” και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

Συντελεστές​

Σκηνοθέτης/ηθοποιός: Βασίλης Νανάκης​

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση/Μουσικός επί σκηνής: Μικές Σακελλίου​

Σκηνικά/κοστούμια: Χρήστος Καραμέρος​

Κατασκευή ρούχων: Άννα Ντιντή​

Φωτογραφίες: John De Paro​

Βίντεο/κείμενα: Βίκυ Φίλιππα

Παραγωγή: Quantum Body Athens Butoh dance Group

*Λόγω της ποιότητάς της και της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και των κριτικών, η παράσταση μετά την Αθήνα, τα Τρίκαλα και τα Γιάννενα, θα φιλοξενηθεί στη «Λογοτεχνική Γωνιά» της Λάρισας στις 26, 27 και 28 Μαϊου.