Μετά από τέσσερα συνεχόμενα 0-0 που είχαν καταβαραθρώσει την ψυχολογία της ομάδας τα Τρίκαλα ξεσπάθωσαν σε βάρος της ιστορικής Καστοριάς την οποία και φιλοδώρησαν με πέντε γκολ όχι μόνο βλέποντας την μπάλα ξανά στο πλεκτό μετά από καιρό αλλά και πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της χρονιάς.

Η ανησυχία για το αν θα διεξαγόταν ο αγώνας είχε διαλυθεί από το πρωί της Κυριακής αφού η χιονόπτωση που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι δεν ήρθε ποτέ ενώ η αποστολή της Καστοριάς δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στην έλευση της στα Τρίκαλα αφού όλοι οι οδικοί άξονες ήταν ανοιχτοί.

Το θετικό για τα Τρίκαλα είναι ότι ξαναζεστάθηκαν οι δύο πρώτοι σκόρερ της ομάδας Αλεξίου (2 γκολ), Νίκος Σκόνδρας (1 γκολ) ενώ δύο τέρματα σημείωσε ο Χάρης Σαμαντάς που ήταν εκ των κορυφαίων των «κυανέρυθρων».

Με Αναγνώστου κάτω από τα γκολποστ

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή βάζοντας τον Αναγνώστου κάτω από τα γκολποστ αντί του τιμωρημένου Παπαδόπουλου. Ο νεαρός που πήρε το βάπτισμα του πυρός ήταν αρκετά καλός, πραγματοποίησε μερικές καλές επεμβάσεις και έδειξε ότι αποτελεί μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον «Πάντσο»

Δεν ξέρουμε αν επηρεάστηκε από τον Τάκη Ρούσσα αλλά ο προπονητής των Τρικάλων έριξε στην αναμέτρηση από το ξεκίνημα τρεις παίκτες που αγωνιζόταν στην Φήκη, τους Γεωργάκη, Τζέλη και Ιωάννου.

Ο χορός των γκολ

Αφού ακυρώθηκε ένα γκολ του Νίκου Σκόνδρα στο 19’ ως οφσάιντ άνοιξε το σκορ στο 34΄με μακρινό σουτ με την μπάλα να βρίσκει πρώτα το δοκάρι (1-0).

Στο 43′ μετά από ραγικό λάθος των φιλοξενούμενων ο Σαμαντάς έφυγε απέναντι από τον Τσαρούχα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Τα Τρίκαλα στο 50’ θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι αλλά ο Αλεξίου σημάδεψε το δοκάρι. Σα να μην έφτανε αυτό στο 52’ η Καστοριά ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Σαχινίδη με ωραίο σουτ.

Τα Τρίκαλα όμως πήραν και πάλι διαφορά ασφαλείας στο 56′ όταν μετά από φάουλ του Γεωργάκη ο Αλεξίου με κεφαλιά σημείωσε το 3-1.

Στο 69′ ο Σαμαντάς με δυνατό σουτ ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 4-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 89′ Ο Αλεξίου «κρέμασε τον Τσαρούχα για το 5-1 μέσα από τη μικρή περιοχή

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Κατσαντώνης, Σαμαντάς (Τρίκαλα) και Κόκκας (Καστοριά).

ΑΟ Τρίκαλα (Σάκης Θεοδοσιάδης): Αναγνώστου, Γεωργάκης, Τζέλης (72’ Μαλακασιώτης), Κατσαντώνης, Σκόνδρας Ιωαν., Ιωάννου (83’ Μπραντίτσας), Κωστόπουλος (72’ Μπέκας), Σκόνδρας Νικ., Αλεξίου, Σαμαντάς (83’ Παπαδογεώργος), Κοντογιώργος (62’ Βασιλείου)

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου): Τσαρούχας, Διγκόζης, Μαγγίζης, Παπαγεωργίου, Τσάνι, Ντινόπουλος, Δεληζήσης (19’ Κυριάκος), Μωυσιάδης, Γκέγκας (38’ Σαχινίδης), Κόκκας, Σαββόπουλος Ευαγ.

sportrikala.gr