Με τις πρώτες εκσκαφές του χώρου, ξεκίνησαν τα έργα για το Skate Park ή Πάρκο Εναλλακτικού Αθλητισμού που κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Οι νέοι και οι νέες που ασχολούνται με skateboard, parkour, ποδήλατα pumptrack, inline roller skate, ποδήλατα bmx, θα έχουν πλέον έναν χώρο ιδανικό, ασφαλή και σχεδιασμένο με βάση τη συνεργασία με τον Σύλλογο Εναλλακτικού Αθλητισμού, επί της οδού Κατσιμήδου, δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιώργος Καταβούτας, «με το skate park δίνουμε στην τρικαλινή νεολαία έναν χώρο για δημιουργικές δραστηριότητες, για αθλητισμό, για κοινωνικοποίηση».

Τι θα κατασκευαστεί

Σε μια έκταση 8,5 στρεμμάτων ο Δήμος Τρικκαίων κατασκευάζει δημοτικό skatepark, πάρκο για παρκούρ και ειδική πίστα για ποδήλατα pumptrack. Το έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση του απαραίτητου ηλεκτροφωτισμού.

Α. Το skatepark
Η πίστα Skate Park/BMX αποτελείται από τις εξής υποπίστες:

– Bowl με σκαλιά, ledge, bank, quarter pipes

– Σκαλιά, κατηφορικό ledge, handrail, bank, manual pad, curb, πυραμίδα με kinked rail

– China bank with curb

– Manual pad roof

– Manual pad with step

– Quarter with turn

Β. Η πίστα Pumptrack

Θα περιλαμβάνει δύο βασικές περιοχές – διαδρομές, ορισμένες με σαφήνεια, μία για αρχάριους και παιδιά και μία για προχωρημένους. Και οι δύο θα βρίσκονται εντός κύκλου, γύρω από τον οποίο θα υπάρχει περιοχή ασφαλείας.

Το Pump Track θα αποτελείται από μικρούς λόφους (rollers) ύψους από 0.30m έως 0.70m και από ανασηκωμένες στροφές (berms) όπου μπορεί να φτάσουν και το 1.50m.

Η ενιαία διαδρομή, κλειστού τύπου, θα μπορεί να διαχωριστεί, σε περιπτώσεις συνωστισμού. Τα μικρά παιδιά και οι αρχάριοι κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια στο 1/3 τις διαδρομής χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο από έμπειρους αναβάτες, που θα κινούνται στην υπόλοιπη διαδρομή πιο γρήγορα.

Για τον λόγο αυτόν χρωματίζεται και διαφορετικά η άσφαλτος. Επίσης, δίνεται έμφαση σ την απορροή των όμβριων, ούτως ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.
To Pumptrack ενδείκνυται επίσης και για skate και in-line.

Γ. Πίστα Parkour

Η προπονητική πίστα parkour θα περιλαμβάνει:

-Τσιμεντένια τοιχία κατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδερμα.

-Μεταλλικά στοιχεία από γαλβανισμένες δοκούς.

-Ελαστικό δάπεδο, το οποίο λειτουργεί ως δάπεδο ασφαλείας σε τυχόν πτώσεις

Το έργο ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού η εταιρεία «ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε – ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΛΑΛΗΣ», έχει προϋπολογισμό 290.000€ (από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, άξονας Προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον») με τον ακριβή τίτλο να είναι «Ανάπλαση Δημοτικού ScatePark στο Χώρο του Στρατοπέδου Παπαστάθη & Δημιουργία Πάρκου Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων».

Από το γραφείο Τύπου