Σχεδόν 300 συμμετοχές στον μαθητικό περιφερειακό διαγωνισμό WRO Hellas, που πραγματοποιήθηκε στα πάντα φιλόξενα Τρίκαλα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.

Ο Δήμος Τρικκαίων συμβάλλει στη διοργάνωση όπως κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας τη ρομποτική σε μαθητές και μαθήτριες, με αφετηρία τη δωρεά κιτ ρομποτικής ήδη από το 2018 (από τα έσοδα του 7ου Μύλου των Ξωτικών) σε σχολεία των Τρικάλων.

Στη φετινή διοργάνωση, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου μετείχαν 78 ομάδες με σχεδόν 300 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο, Τύρναβο, Μηλιές Μαγνησίας, Σκιάθο, Παλαμά, Σοφάδες και Μουζάκι.

Ανά

3. Νηπιαγωγεία: 7 ομάδες

4. Δημοτικά Σχολεία: 55 ομάδες

5. Γυμνάσια – Λύκεια: 16 ομάδες

Στην κατηγορία ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1821

– 39 συμμετοχές (21 από Δημοτικά και 9 από Γυμνάσια).

Η «Κατηγορία 1821» είναι συνέχεια της καινοτόμου Δράσης «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…», στην οποία συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, με τμήμα του σχεδιασμού και της υλοποίησης να έχει προέλθει και από τον Δήμο Τρικκαίων.

Κάτι που επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, ο οποίος έδωσε έμφαση στην καινοτομία, στον νέο τρόπο σκέψης των παιδιών, αλλά και στη στήριξη που παρέχουν γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο χαιρετισμός του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστου Τρικάλων και του αν. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Παπακωνσταντίνου. Ειδική αναφορά έγινε από τον εκπρόσωπο της WRO Hellas κ. Αρη Λούβρη στη συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων .

Το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο φιλοξένησε τον διαγωνισμό που ξεκίνησε από τις 9 το πρωί με διάρκεια μέχρι το μεσημέρι, με πρωτότυπες, ευφάνταστες, επηρεασμένες από την πραγματικότητα (πλημμύρες), τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τη φύση, την καθημερινότητα.

Υπεύθυνος του διαγωνισμού για τη Θεσσαλία από τη WRO Hellas είναι ο κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 30-31 Μαρτίου 2024 στο γήπεδο Tae Kwon Do, στην Αθήνα.

Από το γραφείο Τύπου