Ενιαία μορφή αποκτά από σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

Πλέον τα 136 χλμ. από τον ανισόπεδο κόμβο Καρπενησίου μέχρι και την Καλαμπάκα είναι προσβάσιμα και ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αποτελεί τη συνέχεια της Νέας Οδού, δηλαδή του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών, Θεσσαλονίκης Ευζώνων και συγκεκριμένα στο 206,5ο χλμ.

Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέα τμημάτων Λαμία – Ξυνιάδα (18,5 χλμ) και Τρίκαλα – Καλαμπάκα (25 χλμ), από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Το έργο που κατασκευάστηκε από την ΤΕΡΝΑ και θα λειτουργεί η Κεντρική Οδός μειώνει σημαντικά την απόσταση της Αθήνας από την Κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα θα διανύεται πλέον σε 3 ώρες με μία ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Ο Ε65 θα αποτελεί ουσιαστικά τον τρίτο κάθετο άξονα της Νότιας με τη Βόρεια Ελλάδα μετά τον Αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και την Ιόνια Οδό.

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για την Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Δυτ. Μακεδονία και την Ήπειρο, καθώς παραδίδουμε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα ενός σημαντικού δρόμου» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια και την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «γνωρίζω ότι ειδικά για την δυτική Θεσσαλία πόσο σημαντικός είναι ο δρόμος αυτός και πώς αποτελούσε όνειρο πολλών δεκαετιών. 2,5 ώρες για να πάει από την Αθήνα στην Καρδίτσα, 3 ώρες για τα Τρίκαλα, προσβασισμότητα για ένα τόσο όμορφο και δοκιμασμένο κομμάτι της πατρίδας μας. Ένας δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας».

«Ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην κρίση, έφτασε στο σημείο να είναι κολοβό με το βόρειο τμήμα να είναι σε χρηματοδοτικό κενό. Αν δεν ήταν η επιμονή της κυβέρνησης και η πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα το είχαμε ολοκληρώσει για να παραδοθεί εκτιμούμε σε 2 χρόνια» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Για αυτοκινητόδρομο που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε «το νότιο τμήμα που παραδίδεται ξεκινά από τον ΠΑΘΕ, διασχίζει τον νομό Φθιώτιδας και καταλήγει στην Ξυνιάδα. Το δεύτερο τμήμα, το βόρειο, συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και σήμερα παραδίδονται τα πρώτα 25χλμ.».

Ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης εξηγώντας τόνισε ότι ο αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδος είναι ο πιο οικονομικός και σύντομος τρόπος για να μετακινηθεί από την κεντρική Ελλάδα προς την Αθήνα, αναφέροντας ότι σήμερα παραδίδεται ολόκληρο το νότιο τμήμα και ένα μέρος του βόρειου τμήματος.

Με πληροφορίες από in.gr