Μετά από δύο, και πλέον, χρόνια απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας του COVID 19, διοργανώθηκε με επιτυχία το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων από την Παρασκευή 24 Ιουνίου μέχρι και σήμερα  Κυριακή στα λιβάδια του Περτουλίου.

Το φετινό, μάλιστα, Αντάμωμα έχει  επετειακό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένο, αφενός, στον εορτασμό 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην προετοιμασία και την υλοποίηση της οποίας οι Σαρακατσαναίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, και, αφετέρου, στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), της οργανωμένης έκφρασης των Συλλόγων των Σαρακατσαναίων της Ελλάδας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχημένη διοργάνωση και την αναβίωση των εθίμων και παραδόσεων.

Στο αντάμωμα παρέστησαν επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.