Σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας για την ανακοίνωση της νέας μεγάλης επένδυσης, που αφορά την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου, το οποίο θα καλύπτει την Ανατολική Μεσόγειο, των Ομίλων Inter IKEA και FOURLIS.

Το νέο διεθνές κέντρο διανομής προϊόντων, εμβαδού 50.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής.

Ο προϋπολογισμός της νέας επένδυσης είναι 70 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 100 μόνιμες θέσεις εργασίας, περιλαμβανομένων θέσεων υψηλής ειδίκευσης στα πεδία της μηχανογράφησης, της ανάλυσης δεδομένων, των logistics και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα μονάδα θα εφοδιάζεται μέσω και του λιμανιού του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τις αγορές της Ανατολικής Μεσογείου, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τις ανάγκες των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Στόχος είναι μελλοντικά να υποστηρίζει κι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος.

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά, «Η επένδυση αυτή αποτελεί μία πολύ σημαντική επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του κόμβου. Η Ελλάδα βρίσκεται στο ιδανικό γεωγραφικό σημείο, έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, διαθέτουμε ένα λιμάνι που λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.

Ο Πειραιάς είναι το τέταρτο λιμάνι στην Ευρώπη και το πρώτο στη Μεσόγειο Θάλασσα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της ώστε να μετασχηματιστεί σε έναν διεθνή κόμβο για την εφοδιαστική αλυσίδα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη».