Με μια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, ξεκίνησε ανεπισήμως την πορεία του το «Κτήριο Παπαστεριάδη». Ο χώρος που παραχωρείται από τον κ. Ευάγγελο Παπαστεριάδη στον Δήμο Τρικκαίων, για πολιτιστική χρήση.

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, ενώπιον δεκάδων εκπαιδευτικών, γονέων, κηδεμόνων, μαθητών/τριών, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων έδωσε συναυλία με τίτλο «Εγνατία οδός: Σταυροδρόμι πολιτισμών και εθνοτήτων».

Στο καλωσόρισμα της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας μίλησε για την ουσία της συγκεκριμένης παραχώρησης, ως πόλου έλξης για τον πολιτισμό, όπως επανέλαβε ο κ. Παπαστεριάδης στη σύντομη ομιλία του, καταχειροκροτούμενος.

Την εισαγωγή έκανε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Γεωργία Κολοβελώνη, αναφερόμενη στη συναυλία, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα παιδείας Σάκης Ξάφος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλεξ. Καπανιάρης.

Ο χώρος θα λειτουργεί από τη δημοτική εταιρεία e-trikala ΑΕ, η οποία ανέλαβε την αναμόρφωση και τον εξοπλισμό του, με θαυμάσια ακουστική και προσεγμένη αποκατάσταση.

Η συναυλία ήταν «ένα μουσικό οδοιπορικό που αναδεικνύει την πολυπολισμικότητα των λαών που ζουν και ζούσαν κατά καιρούς στις παρυφές της Εγνατίας οδού.

Ένα μωσαϊκό μουσικών και γλωσσών με Τούρκικα, Ποντιακά, Σεφαραδίτικα, Βλάχικα, Σλαβόφωνα και φυσικά Ελληνόφωνα τραγούδια, τα οποία συνδέονται με κοινό παρονομαστή την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής», αναφέρεται σχετικά στο πρόγραμμα.

Η ιδέα και μέρος των κειμένων «είναι βασισμένα στη μουσική παράσταση «Τα Μυστικά της Εγνατίας» που έκανε ο Νίκος Κυπουργός στο Ηρώδειο τον Ιούνιο του 2018.

Υπεύθυνοι καθηγητές του συνόλου ήταν οι κ.κ. Δήμητρα Καλλιάρα, Γιάννης Καρακαλπακίδης, Παναγιώτης Λαζαρίδης, Πολέμαχος Πασχαλίδης.

Ενορχηστρώσεις: Καρακαλπακίδης Γιάννης, Λαζαρίδης Παναγιώτης.

Κείμενα: Καλλιάρα Δήμητρα, Καρακαλπακίδης Γιάννης.

Παρέστησαν επίσης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων Εφη Λεβέντη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρικκαίων Ζωή Παπαναστασίου και Βίβιαν Τέγου, ο πρόεδρος και ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ Χριστόφορος Ρόμπος και Οδυσσέας Ράπτης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλων, ενώ ευχαριστίες απευθύνθηκαν από το Μουσικό Σχολείο στο Μουσείο Τσιτσάνη και στον κ. Στέλιο Καραγιώργο.

Από το γραφείο Τύπου