Με μία δυναμική και μαχητική πορεία κορυφώθηκε στην πόλη των Τρικάλων το 2ημερο αντιιμπεριαλιστικής δράσης που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

Ταυτόχρονα με την πορεία ειρήνης πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου με την συμμετοχή αθλητών του συλλόγου δρομέων Τρικάλων και σημείο εκκίνησης στην  βόρεια είσοδο της πόλης από την μεριά της Καλαμπάκας.

Η εκκίνηση της πορείας Ειρήνης δόθηκε από την πλατεία της Αγίας Μονής. Έτσι, διαδηλωτές και δρομείς συνέκλιναν και εν τέλη αντάμωσαν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού  στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Κατά την έναρξη της πορείας ειρήνης στην πλατεία Αγίας Μονής υπήρξε χορευτικό δρώμενο από μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Άγγελος  Καλαντζής, εκπαιδευτικός μέλος της γραμματείας της επιτροπής ειρήνης Τρικάλων.

Έπειτα δόθηκε η εκκίνηση, οι οδοιπόροι κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης φωνάζοντας  συνθήματα όπως " ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" , "δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών μόνη ελπίδα η πάλη των λαών"

Εν μέσω τραγουδιών, συνθημάτων και χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός δρομέων και οδοιπόρων στο κέντρο της πόλης όπου εκ μέρους της επιτροπής ειρήνης απονεμήθηκαν στους δρομείς συμβολικά τιμητικοί  έπαινοι και στεφάνια ελιάς.

Στην συνέχεια μίλησε ο Λάζαρος Τσουμένης, πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Τρικάλων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, «η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις  που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες,  δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! 

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

902.gr