Το απόγευμα της Τρίτης (14/11) η ΕΘ.Ε.Α.Σ. πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μιλτιάδη Γκουζούρη, διευθύνοντα σύμβουλο της αγροτικής εταιρείας HVA International, ο οποίος ορίστηκε ως επικεφαλής της ομάδας, που κλήθηκε από την κυβέρνηση, κατόπιν των σφοδρών πλημμυρών στη Θεσσαλία για να παρέχει τεχνογνωσία και να καταθέσει, αφενός προτάσεις για την αποφυγή αντίστοιχης έκτασης καταστροφών στο μέλλον κι αφετέρου σχέδιο για την ανάταξη της περιοχής.

Από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ. μετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη» και μέλος της Εθνικής Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, o Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», κ. Βαγγέλης Παναγιώτου, o Γεωπόνος και Υπεύθυνος Παραγωγής του ως άνω Συνεταιρισμού, κ. Γεώργιος Κανάκης, o Γενικός Διευθυντής της ΕΘ.Ε.Α.Σ. κ. Μόσχος Κορασίδης και η Διευθύντρια Συνεργατισμού και Δημοσίων Σχέσεων, κα. Μαρία Δημήτραινα.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης τέθηκαν στο τραπέζι οι προτάσεις και τα μέχρι στιγμής ευρήματα, που έχουν προκύψει από τις επισκέψεις του Προεδρείου της ΕΘ.Ε.Α.Σ. και της Επιστημονικής Ομάδας στις πληγείσες περιοχές για τα προβλήματα, που εντοπίζονται μετά τις σφοδρές πλημμύρες.

Επιπλέον, να αναφέρουμε πως τα μέλη που απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα της ΕΘ.Ε.Α.Σ. συντάσσουν ξεχωριστά ανά καλλιέργεια τα βήματα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επανασχεδιαστεί και να επανακάμψει ο παραγωγικός ιστός της περιοχής.

Τέλος, αποφασίστηκε η ΕΘ.Ε.Α.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα της να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους της εταιρείας HVA International και στην ανοιχτή διαβούλευση που υπάρχει να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, προκειμένου να οδηγηθούν συλλογικά σε ασφαλή και τεκμηριωμένα συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στον αγροτικό τομέα.

agronews.gr