Το κομφούζιο που επικράτησε, μετά τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου, στους δρόμους της Λάρισας, εξαιτίας του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, έδειξε ότι οι μεγάλοι αγώνες προϋποθέτουν και την ανάλογη προετοιμασία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης κάθε άλλο παρά κατάφεραν να ανακουφίσουν τους οδηγούς οι οποίοι, απληροφόρητοι οι περισσότεροι για το εύρος των κυκλοφοριακών απαγορεύσεων, έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Υπήρχαν οδηγοί που εγκατέλειψαν αγανακτισμένοι τα οχήματά τους και συνέχισαν με τα πόδια, ενώ άλλοι που επέλεξαν να παρακάμψουν το μποτιλιάρισμα βρέθηκαν λίγο πιο κάτω σε χειρότερο.

Υπήρχαν ακόμα εκείνοι που είχαν βάπτιση ή γάμο και εθεάθησαν να πορεύονται με τα πόδια φορώντας τα καλά τους, με τα μωρά αγκαλιά. Το ΙΧ τους έμεινε ακινητοποιημένο μέσα σε μια θάλασσα από αυτοκίνητα που ματαίως περίμεναν βοήθεια.

Βοήθεια όμως από που; Η Τροχαία έκανε ότι μπορούσε, αλλά ήταν φανερό ότι έλειπε η εμπειρία από παρόμοια γεγονότα. 

Αγανακτισμένοι οδηγοί που τηλεφώνησαν στο kosmoslarissa.gr κατήγγειλαν ότι έμειναν εγκλωβισμένοι στην Ταγματάρχου Βελισσαρίου για σχεδόν μία ώρα, και άλλοι στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου για περισσότερο από μια ώρα.

Κώστας Τόλης εφ ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)