Ένα «ορφανό» φυτώριο χασίς, σε ρέμα του Ρακοπόταμου στον ορεινό όγκο του Πολυδενδρίου του Δήμου Αγιάς, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αποψιλωμένο τμήμα δάσους και σε έκταση μισού στρέμματος, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν ένα διαμορφωμένο φυτώριο όπου κατέσχεσαν 188 φυτά κάνναβης. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε δίκτυο σωληνώσεων και διάφορα εργαλεία, όπως και αυτοσχέδιες παράγκες τόσο για την αποξήρανση φυτών όσο και για τη διαμονή των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή της η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας αναφέρει τα εξής: 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από -188- φυτά κάνναβης, σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Αγιάς. 

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε σε αποψιλωμένο τμήμα δάσους, έκτασης -500- τετραγωνικών μέτρων περίπου, φυτώριο αποτελούμενο από -188- φυτά κάνναβης, ύψους έως -24- εκατοστά, τα οποία χθες (19- 08-2022) το πρωί εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Στον χώρο υπήρχαν, επίσης, δίκτυο σωληνώσεων για την ύδρευση των φυτών, στο οποίο διοχετευόταν νερό από παρακείμενο ρέμα, αυτοσχέδιοι χώροι για την αποξήρανση των φυτών και τη διαμονή των άγνωστων, μέχρι στιγμής, δραστών, καθώς και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία- σύνεργα. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Ελευθερία)