Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας προκειμένου να έχει επαφές στα αρμόδια υπουργεία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Και ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση επί του Σχεδίου των Ολλανδών, ο κ. Κουρέτας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας εμφανίστηκε προβληματισμένος και ανήσυχος, επαναλαμβάνοντας τις ενστάσεις που έχει ήδη διατυπώσει για τη διαδικασία της διαβούλευσης και οι οποίες αφορούν καταρχάς “τη γλώσσα σύνταξης της μελέτης(αγγλική γλώσσα), γεγονός που αποκλείει αγροτικούς φορείς που δεν μπορούν να κατανοήσουν το κείμενο, τη χρονική διάρκεια της διαβούλευσης αλλά και τον παραγκωνισμό της Περιφέρειας“.

“Η διαβούλευση θα έπρεπε να γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας” τόνισε ο κ. Κουρέτας ο οποίος χαρακτήρισε τη μελέτη των Ολλανδών ως “σχέδιο έκθεσης ιδεών, το οποίο μάλιστα αποδομείται από τις παρατηρήσεις επιστημόνων και φορέων, όπως αυτές διατυπώνονται στο πλαίσιο της διαβούλευσης“.

Πάντως φαίνεται ότι το καλό κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειάρχη όπως τουλάχιστον άφηναν να διαφανεί δηλώσεις που γίνονταν εκατέρωθεν, έχει αρχίσει να “παγώνει” με τον κ. Κουρέτα να δηλώνει πως ” η καλή διάθεση πρέπει να αποτυπώνεται και εμπράκτως” και πως ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής επί της πρότασης που κατέθεσε η Περιφέρεια για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα (αναχώματα, καθαρισμός ποταμών, ρεμάτων) ώστε να μην ξαναπλημμυρίσει η Θεσσαλία το φθινόπωρο. Και απάντηση δεν έχω ακόμη λάβει” κατέληξε ο κ. Κουρέτας.

ertnews.gr