Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), αναφορικά με την παράταση της εξόφλησης των ασφαλίστρων των γεωργών προς τον ΕΛΓΑ.

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, προκειμένου να απαντήσει στη Βουλή στο εύλογο αίτημα των αγροτών να δοθεί παράταση στην εξόφληση των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, δεδομένου ότι οι αγρότες βιώνουν μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, όπως οι Θεσσαλοί και Τρικαλινοί αγρότες, ενώ έχουν εισπράξει κατά πολύ μειωμένες επιδοτήσεις από τη νέα ΚΑΠ και καθόλου τη συνδεδεμένη ενίσχυση, είναι λογικό πάρα πολλοί εξ αυτών να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Προ του κινδύνου, λοιπόν, να μην μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις για ενδεχόμενες ζημιές στην παραγωγή τους, λόγω μη πληρωμής των ασφαλίστρων, ζητείται παράταση μερικών μηνών από τον αρμόδιο Υπουργό.