Το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σε συνεργασία με το νεοσύστατο filmofficeThessaly πραγματοποιεί μια πρωτοποριακή δράση. με τον τίτλο « Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία».

Καλεί κινηματογραφιστές, φωτογράφους και κάθε ενδιαφερόμενο που διαθέτει παρατηρητικό βλέμμα, μια κάμερα ή και ένα κινητό να δημιουργήσει 3/λεπτα βίντεο/ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν χώρους της Θεσσαλίας με κινηματογραφικό ενδιαφέρον για κάποιους μελλοντικούς δημιουργούς ταινιών μεγάλου ή μικρού μήκους.

Τόσο το κινηματογραφικό όσο και το φωτογραφικό υλικό μπορεί να αφορά στις παρακάτω κατηγορίες: Αστικό περιβάλλον, Φυσικά τοπία, Ιστορικοί τόποι και τόποι λατρείας, μνημεία και αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντες χώροι.

Το φεστιβάλ με τη συνεργασία του filmoffice Θεσσαλίας, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων ανοιχτή και προσιτή σε κάθε σκηνοθέτη ή παραγωγό που ενδιαφέρεται να κινηματογραφήσει στη Θεσσαλία. Οι ταινίες και οι φωτογραφίες θα προβληθούν σε ειδική παρουσίαση την άνοιξη του 2023 και θα προσκληθούν σκηνοθέτες, παραγωγοί, και γενικά άνθρωποι του χώρου να τα παρακολουθήσουν. Το ενδεχόμενο να οργανωθούν και επισκέψεις στους συγκεκριμένους χώρους, εξετάζεται στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων του φεστιβάλ. Το υλικό θα παραμείνει στο filmoffice Θεσσαλίας για κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα δοθούν 3 έπαθλα για κάθε κατηγορία από το filmoffice Θεσσαλίας, και θα αφορούν κινηματογραφική μηχανή, φωτογραφική μηχανή, μικρόφωνο εξωτερικού χώρου, τρίποδα και σκληρούς δίσκους.

Οι υποβολές θα ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου 2022 και θα λήξουν στις 26 Μαρτίου 2023

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής στο iffl.gr