Ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Μετεώρων εχθές Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος κ. Αλέκος Θεόδωρος ,στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνών Συνεργασιών μεταξύ πόλεων και Περιφερειών ( IURCProgram) της ΕΕ, υποδέχθηκε τον δήμαρχο της Ινδικής πόλης Λεχ κ. I. Namgyal της περιφέρειας Λαντάκ , συνοδευόμενος από δύο Δημοτικούς Συμβούλους και τον συντονιστή του προγράμματος ΙURCκ. Καραμάνο Παναγιώτη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη , την προβολή και την ανάπτυξη βέλτιστών πρακτικών σχετικά με την εν γένει βιώσιμη ανάπτυξη σε τομείς που αφορούν την κυκλική οικονομία , το περιβάλλον ,τον αγροτουρισμό, τον δομικό σχεδιασμό , κινητικότητα και μεταφορές καθώς και τον τουρισμό , τον πολιτισμό , της υγείας και το επιχειρείν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτελείο του δήμου Λέχ της Ινδίας βίωσε τις καλύτερες εντυπώσεις τονίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα που ο Δήμος Μετεώρων διαθέτει, καθώς επίσης την αυξημένη τουριστική κίνηση και το υψηλό επίπεδο καθαριότητας που χαρακτηρίζει την πόλη .
Τέλος , μετά την ανταλλαγή δώρων, ο Δήμαρχος του Λεχ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μετεώρων για την φιλοξενία στην πόλη μας προσκαλώντας τον ταυτόχρονα να επισκεφτεί την πόλη του, την άνοιξη του 2023.