Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα επηρεάσει τον καιρό από το απόγευμα της Τρίτης 16/04, με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 17/04 τις βροχές και καταιγίδες, τους ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. 

Η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 έως 10 °C και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 4 έως 8 °C υποχωρώντας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τέλος οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Στα Τρίκαλα, η σημερινή ημέρα θα περάσει με αρκετά σύννεφα μέχρι το μεσημέρι και πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ στη συνέχεια ο ουρανός θα καθαρίσει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. 

Η θερμοκρασία σε μικρή σχετικά πτώση θα φτάσει τις μεσημβρινέ ώρες μέχρι τους 26 βαθμούς Κελσίου. Χθες, Τρίτη, το θερμόμετρο στην πόλη έφτασε μέχρι τους 31 βαθμούς Κελσίου. 

Έως 5 μποφόρ η ένταση των νοτιοδυτικών ανέμων το απόγευμα. 

Από το πρωί της ημέρας μέχρι αργά το απόγευμα στην περιοχή θα υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.