Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν φέρει την κοινωνία οι αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και ο πιο απλός άνθρωπος αντιλαμβάνεται, ότι η χώρα είναι ένα … καζάνι που βράζει και πως γρήγορα οι πολίτες θα κληθούν να δώσουν λύση.

Ο Μητσοτάκης, που δεν έχει επαφή με την κοινωνία, αυτοπροσδιορίζεται ως … σωτήρας της χώρας, ενώ κατά βάση υπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων και όχι του Λαού.

Αντί να λύσει τον «Γόρδιο» δεσμό των προβλημάτων και να δώσει … ανάσα στην χειμαζόμενη κοινωνία, φέρει συνεχώς νομοθετήματα, χωρίς ουσία, που διχάζουν τους πολίτες και ναρκοθετούν την Εκκλησία και την Δημοκρατία.

Δήθεν θέτει τα νομοσχέδια σε δημόσια διαβούλευση, ενώ αυτός έχει εκ των προτέρων αποφασίσει την μορφή, που θα πάρουν και ποιους θα εξυπηρετήσουν .

Οι πολίτες μαστίζονται από την πρωτοφανή ακρίβεια, την απαράδεκτη εγκληματικότητα, την ανύπαρκτη προστασία της υγείας και την τραγική οικονομία με την αισχροκέρδεια και ο Πρωθυπουργός αρκείται στα ψέματα, στην προπαγάνδα, στις υποσχέσεις, στο λαϊκισμό, στους εκβιασμούς και τις απειλές. Τσιμουδιά για τα εγκλήματα στα Τέμπη και στην Θεσσαλία.

Για τον Μητσοτάκη προτεραιότητα είναι η επιστολική ψήφος, η απαράδεκτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ο «Γάμος» των ομόφυλων ζευγαριών, που δεν φτάνουν τα 500.

Το τελευταίο, το θεωρεί και ως κορωνίδα των νομοθετημάτων και, αφού έκανε μέχρι και «μασάζ» πολιτικό στους Βουλευτές της Ν.Δ., πρωτοφανές κι αυτό, μετέρχεται τα πάντα για να επισπεύσει τον «Γάμο» των Γκέι, που είναι και δύσκολο και απαράδεκτο.

Η κατακραυγή είναι γενική και το σχίσμα, ανάμεσα στην Εκκλησία και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ένα επικίνδυνο βήμα και φέρει πανικό στους καρεκλοκένταυρους του Μαξίμου.

Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να ασκήσει και εκβιασμούς, ο Πρωθυπουργός, για να πτοήσει την Ιερά Σύνοδο, η οποία απορρίπτει το «έκτρωμα» του «γάμου» των ομοφύλων και πιστεύει πως η υπάρχουσα νομοθεσία, με το «Σύμφωνο Συμβίωσης», μπορεί, με τροποποιήσεις, να δώσει λύση.

Η μυστική συνάντηση, Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, άναψε φωτιές στους Εκκλησιαστικούς κύκλους και στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που δεν έχει κομματική… ταυτότητα. Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ό,τι κι αν είναι.

Ο Πρωθυπουργός βιάζεται, να τελειώσει το θέμα του «Γάμου» και να απαλλαγεί από αυτήν την «καυτή πατάτα», γιατί φοβάται και την ανταρσία των Βουλευτών και τον διχασμό των πολιτών, ενόψει και της Σύγκλησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Συνόδου των Πατέρων του Αγίου Όρους.

Έτσι βάζει… «βόμβα» στον θεσμό της Οικογένειας, που είναι το πρώτο και θεμελιώδες κύτταρο των κοινωνιών.

Η Εκκλησία μας στηρίζει την οικογένεια και στην Π. Διαθήκη υπάρχει το «τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου» και το «ευχαί γονέων στηρίζουσι θεμέλια οίκων».

Ο Γάμος, κατά τους Αγίους Πατέρες, είναι μυστήριο και όχι μια απλή σύμβαση. Εξάλλου ο Θεός έπλασε «άρσεν και θήλυ», που ενώνονται σωμαντικά και ψυχικά «εις σάρκαν μίαν».

Η φυσιολογία των ανδρών και των γυναικών είναι ίδια, πλην του αναπαραγωγικού συστήματος. Έτσι οι άνθρωποι, «άρρεν και θήλυ» είναι συμπλητωματικοί μεταξυ τους.

Δεν μπορούν να έρθουν εις «γάμου κοινωνία» δύο άνδρες ή δύο γυναίκες, γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν οικογένεια, να τεκνοποιήσουν.

Η Gorgia Meloni, σημερινή Πρωθυπουργός της Ιταλίας, το 2019, στο «Παγκόσμιο Συνέδριο της Οικογένειας» είπε, ότι «η Οικογένεια είναι εχθρός γι’ αυτούς, που θέλουν να μας κάνουν αριθμούς και σκλάβους καταναλωτές».

«Το φύλο», δηλ. άνδρας και γυναίκα, «έχει ένα ανεπανάληπτο γενετικό κώδικα, που του δίνει η οικογένεια».

Έκλεισε δε τονίζοντας, πως «κανένας δεν θα μας στερήσει την ταυτότητα του φύλου, της οικογένειας, της θρησκείας και της πατρίδας».

Οι Ιταλοί ξύπνησαν προ πολλού. Καιρός είναι να αφυπνισθεί και η Ελληνική κοινωνία, με την στήριξη της Εκκλησίας και να μην γίνει ποτέ νόμος του κράτους το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που ανατρέπει Κώδικες, Αρχές και Πιστεύω.

Πρέπει οι πολίτες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια και να ορθώσουν ανάστημα στα «σατανικά» σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη.

Έχουμε όλοι ιστορική ευθύνη να κρατήσουμε ψηλά τους απαράγραφους κανόνες της Εκκλησίας και της Ιστορίας του Έθνους μας.

Ο Θουκυδίδης (455-399π.Χ.), ο εισηγητής της Ιστορικής αιτιότητας, έλεγε «Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιματέροις», δηλ. δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν την εξουσία, αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο μεγάλος τραγικός ποιητής Αισχύλος (525-556π.Χ.) με το «Μητ’ άναρχον μήτε δεσποτούμενον σέβειν» δηλ να μην σέβεται ο πολίτης ούτε την αναρχία ούτε την δεσποτική εξουσία.

Δυστυχώς, ο Άλμερτ Αϊστάιν (1879-1955) είχε απόλυτο δίκαιο, όταν διατύπωνε το «η εξουσία ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική».

Ήρθε η ώρα οι βουλευτές να αποδείξουν ότι σέβονται τα Ιερά και τα Όσια της φυλής και της Εκκλησίας.

Αντί να κοιτάξουν για το πώς θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, αυτοί ασχολούνται με τον «Γάμο» των ομόφυλων.

Σε (20) χρόνια η Ελλάδα θα έχει περίπου, δύο εκατομμύρια λιγότερους Έλληνες.

Δεν πάνε καλά ούτε έξω ούτε μέσα…!

Πάντως, ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, σε πρόσφατη κοπή Βασιλόπιττας, σε κάποιο Υπουργείο, είπε «δεν μπορεί να υπάρχει γερό μυαλό σε αρρωστημένο σώμα».

Τι εννοούσε άραγε;

Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Λαός γιατί « η τυφλή υπακοή στην εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας» κατά τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Φίμωτρο δεν μπορούν να βάλουν στην κοινωνία.