Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

«Και να ανεβαίνουμε προς τα Ιεροσόλυμα» λέγει η εκκλησία μας στον Όρθρο της Τετάρτης της Ε’ εβδομάδας της Σαρακοστής, προκειμένου να δείξει το πόσο κορυφαίο πράγμα είναι η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας.

Το ανέβασμα στα Ιεροσόλυμα, η παράδοση του Κυρίου στους Αρχιερείς και τους Γραμματείς, οδηγούν στο Σταυρικό θάνατο και στην Ανάσταση.

Αυτή η κλίμακα της ανθρώπινης προσπάθειας για κάτι καλύτερο, για μια τελείωση για μία κοινωνία δίκαιη και ηθική ταιριάζει απόλυτα σήμερα με τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μπαινουμε στην τελευταία εβδομάδα, πριν από το στήσιμο της Δεύτερης Κάλπης στις 25ης Ιουνίου, και ο Λαός στέκεται σχεδόν αδιάφορος και βουβός απέναντι στα όσα λέγουν και κάνουν οι επαγγελματίες πολιτικοί.

Η κοινωνία καταποντίζεται οικονομικά, ηθικά και βιολογικά και ζει κάτω από τα ψευτοδιλήμμματα, την πίεση, τον φόβο και το άγχος, που καθημερινά δημιουργούν τα Μ.Μ.Ε., στην πλειοψηφία τους.

Από την άλλη μεριά έχουμε τα πολιτικά μορφώματα που προσπαθούν να επιβιώσουν, για το προσωπικό τους συμφέρον και γιατί έχουν καταντήσει τα κόμματα ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τα όσα έγιναν με τις λίστες των ψηφοδελτίων σχεδόν όλων των κομμάτων, είναι όνειδος για την Δημοκρατία και για την Ηθική.

Όλοι οι επικεαφλής των κομμάτων, με προεξάρχοντα τον «Άρχοντα» της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, έβαλαν σε εκλόγιμες θέσεις ανθρώπους της «παρέας» τους, ακόμη και συντρόφους, για να αισθάνονται σίγουροι και να μην μπορεί κανένας να τους ανατρέψει.

Έτσι ο Μητσοτάκης ζητάει «Λευκή Επιταγή» και «ισχυρή πλειοψηφία», για να μην πάθει ό,τι έπαθε ο Κων/νος Μητσοτάκης το 1993 με τον Σιμπιλίδη, χάνοντας την κυβέρνηση και την «δεδηλωμένη».

Τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άλλαξε τίποτε. Κυβέρνησε αυταρχικά και απάνθρωπα και έφερε την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτών.

Τώρα υπόσχεται, πως θα τα αλλάξει όλα ακόμα και σε «100 ημέρες…!».

Ποιος, όμως, τον θεωρεί αξιόπιστο και ποιος νομίζει πως θα πάψει να ευνοεί τους «Νταβατζήδες», απαξιώνοντας τον φτωχό Λαό;

« Ο Λύκος την τρίχα αλλάζει, όχι το μυαλό» τονίζει μια παροιμία.

Ληστεύουν τις τσέπες του Λαού και κανένας δεν μιλάει, για να μην γίνει το «μαύρο πρόβατο».

Η «ισχνή πλεοψηφία» γεμίζει με εφιάλτες το Μαξίμου και η επτακομματική ή και η οκτακομματική Βουλή ζωνταντεύουν τα «φαντάσματα» της δεκαετίας του 1990».

Τα μυστικά της Δεύτερης Κάλπης στήνουν κόκκινες γραμμές στον Μητσοτάκη, και η τελική ευθεία οικοδομεί ένα «καρέ του φόβου».

Την ίδια χρονική περίοδο επανεμφανίζονται τα …. πλοκάμια της Ελληνικής Μαφίας, το αντεθνικό παιχνίδι με τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ροδόπης, το τραγικό συμβάν από τους δουλεμπόρους στην Πύλο, που ήταν πένθος αλλά όχι «Εθνικό πέθνος», όλα αυτά ροκανίζουν την αξιοπιστία της Πολιτικής και της Δημοκρατίας.

Για το έγκλημα των Τεμπών που σκοτώθηκαν, εξαϋλώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες Έλληνες, γιατί δεν κυρήχθηκε Εθνικό Πένθος;

Πάντως η Ευρώπη ή θα αλλάξει… ρότα, για τις μεταναστευτικές ροές, ή θα βουλιάξει και θα χάσει την ταυτότητά της. Το βάρος των λαθρομεταναστών είναι… ασήκωτο από μία μόνο χώρα της Ε.Ε.

Γεγονός είναι πως η ώρα της κρίσης πλησιάζει και η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι πολύ καθοριστική για την οικονομία, το εμπόριο, την γεωργία – κτηνοτροφία, για την ποιότητα ζωής, για την αξιοπρέπεια της χώρας και φυσικά για την ζωή μας, για την ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Η χαλαρή ψήφος θα είναι καταδίκη όλων μας.

Ο Μητσοτάκης, που ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία, δεν πρέπει να γίνει «Αυτοκράτωρ» και Ασύδωτος Πρωθυπουργός, γαιτί είναι και Απρόβλεπτος.

Οι Δεξιοί, που έχουν απαξιωθεί, οι γεωργοί που αντί να σπείρουν την γη βάζουν φωτοβολταϊκά, οι κτηνοτρόφοι, που έσφαξαν τα κοπάδια, γιατί δεν είχαν να τα ταίσουν, οι έμποροι, που θυμίζουν το «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν», οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που έφτιαξαν την Ελλάδα «σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς» ας σκεφθούν πριν πάνε στην κάλπη, για να μην γίνουν «κοψοχέρηδες» και έχουν συμμετοχή στην καταστροφή.

«Οι καιροί ου μενετοί», όπως είπε ο μεγάλος Περικλής της Αρχαίας Αθήνας και όπως την κατέγραψε ο Θουκυδίδης.

Με απλά λόγια « οι καιροί δεν περιμένουν και πρέπει να δράσουμε».

Όσοι έφεραν την χώρα μας σ’ αυτό το χάλι, όσοι κατακλέψαν το κράτος, χωρίς να τιμωρηθούν, όσοι εφεύραν την … φάμπρικα του «Ακαταδίωκτου», για να μην παρέμβη η Δικαιοσύνη, που δυστυχώς «νοσεί νόσον βαρείαν», όσοι έδιναν δάνεια σε μπαταχτσήδες, με εγγύηση του Δημοσίου, όσοι διέλυσαν το Ε.Σ.Υ και την Παιδεία και όσοι υπηρετούν ξένα και όχι Ελληνικά συμφέροντα, όλοι αυτοί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΟΥΝ.

Ο Θεός να ΣΩΣΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ, αλλά ας «βάλουμε κι εμείς το χέρι μας» γιατί «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» όπως λέγει ο Αίσωπος, αλλά και ο ‘Ομηρος και ο Ευριπίδης.

Ποτέ δεν είναι αργά…!

Ο Λαός είναι κυριάρχος μόνο για μία ημέρα, δηλ. την ημέρα των Εκλογών, ας φροντίσει να είναι και αξιοπρεπής όλη την υπόλοιπη τετραετία, που θα ακολουθήσει, και να μην είναι δούλος και έρμαιο των πολιτικών ορέξεων της Οικογενειοκρατίας, της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

Όντως «Αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα».

Πάντως η Ν.Δ., μετά τις Εκλογές θα είναι χωρίς ιδεολογία, αφού ο Μητσοτάκης δήλωσε «θα μπολιάσουμε την Ν.Δ. με ικανά  στελέχη από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ…!».

“Ave Caesar, morituri te salutant”. Γειά σου Καίσαρα οι μελλοθάνατοι της Νέας Δημοκρατίας σε χαιρετούν…!