Ενημερωτικό δελτίο για την καταλληλότητα και την ασφάλεια του νερού στις επηρεαζόμενες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Θεσσαλίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τους τελευταίους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή έως τις 29/09/2023, 08:00 π.μ., έχουν πραγματοποιηθεί 1.208 λήψεις δειγμάτων, εκ των οποίων εξάγονται τα παρακάτω συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία:

Στον Δήμο Βόλου το νερό κρίνεται ακατάλληλο, έως ότου ανακοινωθούν νέες οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Αφετών και τον οικισμό Κορόπης Μηλεών.

Στον Δήμο Αγιάς: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τη δημοτική κοινότητα Αγιάς και τις τοπικές κοινότητες Δήμητρας, Αμυγδαλής, Στομίου και Καστρίου.

Στον Δήμο Σοφάδων: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Καππαδοκικού και Πασχαλίτσας.

Στον Δήμο Μουζακίου: Το νερό κρίνεται ακατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Αμυγδαλής, Ανθοχωρίου, Βατσουνιάς, Δρακότρυπας, Ελληνοκάστρου, Κρυοπηγής, Οξυάς, Πευκοφύτου, Πορτής και Αγίου Ακακίου.

Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για ολόκληρο τον Δήμο.

Στον Δήμο Τρικκαίων: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Ελληνοκάστρου.

Εκτός από τις αλλαγές στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Αγιάς, Σοφάδων, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Τρικκαίων με τις υποσημειώσεις που επισημάνθηκαν, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση.

Ας σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν δειγματοληψίες καθημερινά.