Είναι λάθος να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα βουνά του Δήμου Πύλης, και ο Δήμος θα κινηθεί νομικά πλέον, δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόδωρος Χήρας:

«Είναι ένα τεράστιο θέμα, και γι αυτό πρότεινα στο δημοτικό συμβούλιο να κινηθούμε νομικά κατά των ανεμογεννητριών. Δυστυχώς βλέπω ότι πολλοί, ελαφρά τη καρδία, σκέφτονται τις παροχές που τους τάζουνε οι εταιρείες και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή.

Στα ιδιόκτητα δάση, προς τη μεριά της Μεσοχώρας, πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ήδη συμφωνήσει να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες. Εκεί θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση από το Δήμο. Γι αυτό χθες είπαμε συνολικά όχι στα αιολικά πάρκα, και προχωρήσαμε το βήμα παραπέρα να κινηθούμε με ένδικα μέσα με τη φροντίδα του Δήμου πλέον, όχι των κατοίκων. Θα στηρίξουμε το δίκαιο, και την κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

Θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική που ακoλούθησαν οι κάτοικοι της Μεσοχώρας για τη λίμνη, και ακόμα τώρα για περισσότερα από 30 χρόνια δεν ξεκινάει το έργο. Οι εταιρείες δεν θέλουν τη λαϊκή αντίδραση και τις προσφυγές, γι αυτό θα κάνουμε τέτοιες ενέργειες. Είναι λάθος να σκέπτονται κάποιοι κάτοικοι ότι εδώ στις περιοχές μας θα μας φέρει κάτι καλό ένα αιολικό πάρκο.»