Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης"  η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την ευθύνη για τη διοργάνωσή της είχαν οι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Ζαχαρίας ΠΕ04 και Μπούρλιας Ανδρέας ΠΕ04.

Μετά τη ανάγνωση των μηνυμάτων για την επέτειο της υπουργού Παιδείας και του Δ/ντή Β/θμιας, η διευθύντρια, κα Αποστόλου Μαριάννα, παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο Δεληλίγκα Δέσποινα απονέμοντας συγχαρητήρια και σε αυτήν, καθώς και στους παραστάτες για την επιτυχία τους. Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το Σχολικό Έτος 2021-2022.

Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν τη γιορτή, όπου μέσα από αναγνώσεις κειμένων, τραγούδια και την προβολή αποσπασμάτων τέθηκε αδρομερώς το ιστορικό πλαίσιο, με ιδιαίτερη αναφορά στα αίτια του πολέμου, στην ιταλική εισβολή και την ελληνική απάντηση, στον πόλεμο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τις πρώτες νίκες, αλλά και στη γερμανική εισβολή και παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς Ναζί, στη μάχη της Κρήτης, στη μακρά περίοδο της Κατοχής, στην Αντίσταση, στην αντεπίθεση των συμμαχικών δυνάμεων, στη συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας και φυσικά στην απελευθέρωση.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας είχαν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο.