Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ορισθεί ακριβώς ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές, ο προεκλογικός… πυρετός έχει χτυπήσει κόκκινο.

Η χώρα φαίνεται πως μπήκε σε … αχαρτογράφητα νερά και η αγωνία των κομμάτων εξουσίας είναι πολύ μεγάλη.

Κυρίως μετά το έγκλημα των Τεμπών, όλοι τους φοβούνται την οργισμένη και απατημένη κοινωνία.

Αυτό προκύπτει τόσο από την συμπεριφορά των πολιτικών φορέων, όσο και από την στάση των πολιτικών προσώπων.

Οι δημοσκοπήσεις ρίχνουν στα … τάρταρα την αυτοδυναμία, την οποία πιπίλιζε σαν … καραμέλα ο Μητσοτάκης.

Τώρα έχουν…. καταπιεί όλοι τους την … γλώσσα και πλέκουν σενάρια επί σεναρίων, για σχηματισμό κυβέρνηση Συνεργασίας ή Κυβέρνηση Ειδικού σκοπού ή ακόμα και κυβέρνηση Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Τα φτερά του Πρωθυπουργού … κόπηκαν, οι τόνοι έπεσαν και εκείνο το ύφος και η μεγάλη βεβαιότητα ότι θα ήταν Πρωθυπουργός για μια άλλη τετραετία, πήγαν… περίπατο.

Αντιλήφθηκε, πως ο Λαός δεν εμπιστεύεται πλέον τις Μονοκομματικές Κυβερνήσεις, οι οποίες λίγο πολύ πολιτεύτηκαν με ολοκληρωτική και καθεστωτική νοοτροπία.

Δεν θέλει η κοινωνία την «ενός ανδρός αρχή», που έλεγε ο Θουκυδίδης, για την Αθηναϊκή Δημοκρατία, της εποχής εκείνης.

Θέλει πολιτικούς, που να σέβονται τον εαυτό τους και να μην γελειοποιούνται, καθημερινά, κοροϊδεύοντας τους πολίτες και φυσικά επιθυμεί η κοινωνία να σέβονται τους ανθρώπους, και να μην τους θεωρούν «RES» δηλ. πράγμα, αντικείμενο, άνευ αξίας, όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι.

Ο εμπαιγμός και η εγκατάλειψη, η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση, που ζουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, εξ αιτίας ανικάνων πολιτικών, είναι πρωτοφανής.

Τι να πρωτοθυμηθεί η κοινωνία τον τελευταίο καιρό, την απαράδεκτη Ακρίβεια στην ενέργεια και στα τρόφιμα, την εγκατάλειψη όσων είχαν την ατυχία να χτυπηθούν από τις φωτιές, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική μετανάστευση 800.000 νέων ανθρώπων ή την κλοπή του Κρατικού Χρήματος.;

Έτσι ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε και προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα και άρχισε να τάζει τα πάντα, αρκεί να κλέψει την ψήφο των πολιτών.

Αυτό, όμως, το κεφάλαιο έκλεισε και οι πολίτες θέλουν δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και ανθρωπιά και όχι Μαυρογιαλούρους.

Το χαρτί, για τον φράχτη στον Έβρο, έπρεπε να το παίξει πολύ πιο νωρίς και όχι στο τέλος της θητείας του και μάλιστα με … απευθείας ανάθεση. Τώρα «ο κύβος ερρίφθη» από τους πολίτες.

Φυσικά θέλει ο Λαός σταθερότητα και δεν χρειάζεται άλλους λαθρομετανάστες, ενώ έχει διώξει τα δικά του παιδιά στα πέρατα. Δεν θέλει, όμως, έναν Πρωθυπουργό, που δεν σεβάστηκε ούτε τις υποσχέσεις, ούτε τα συμφέροντα της κοινωνίας και ούτε τους νόμους και το σύνταγμα.

Το να κυβερνάς μια χώρα με ΚΥΑ και με Αναστολή δεν είναι δημοκρατία.

Καμία κοινωνία δεν ζει με τα … καλάθια του Άδωνη Γεωργιάδη και κανένας Λαός δεν προκόβει με τα χάλια που έχει η Υγεία, η Παιδεία, η Οικονομία και η ιδιωτικοποίηση του νερού, που ξεκίνησε επί εποχής Μητσοτάκη.    

Η αυτοδυναμία χάθηκε στο βούρκο της καταστροφής και το ζητούμενο είναι να βγει μια κυβέρνηση που δεν θα ξεπουλήσει το Αιγαίο, όπως έκανε ο Τσίπρας με τα Σκόπια, και όπως τονίζουν η Μπακογιάννη, Βενιζέλος και ο Φίλης, για τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Όσα, κι αν τάξει τώρα ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται ούτε να γίνει  πιστευτός, ούτε να τον πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες στη Φθιώτιδα για 540 έργα και 4,5 δις. ευρώ, για την Στερεά  Ελλάδα, προκαλούν γέλωτα και οι κάτοικοι της Εύβοιας δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για Μητσοτάκη.        

Αυτή η τακτική γυρίζει πίσω τις μνήμες των πολιτών και θυμίζει τους, μικροεπαγγελματίες της επαρχίας, που διαφήμιζαν το εμπόρευμά τους με την φράση «ΦΑΤΕ ΚΟΣΜΕ».

Μόνον που ο κόσμος σήμερα δεν τρώει, γιατί δεν έχει χρήματα και γιατί από το πρώτο δεκαπενθήμερο και μετά η τσέπη του είναι άδεια.

Δεν κάνουν ούτε μπάνιο οι πολίτες γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και σβήνουν και τα φώτα.

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και γι΄αυτό δημιουργεί κλίμα διχασμού και τοξικότητας.

Το δίλημμα «ή εμείς ή τα τανκς» έχει ξεπεραστεί και η κοινωνία θέλει να επικρατήσει η αλήθεια, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η Πρόνοια και η ευημερία.

Όταν η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ, όταν οι πολίτες, αντί για αρνί, θα ψήσουν κοτόπουλο και όταν τους παίρνουν το σπίτι οι κάθε είδους Πάτσηδες κα Καπάτοι και τα «κοράκια» των FUNDS τότε δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτε ο Μητσοτάκης

Το λάθος του 2019 δε θα το ξανακάνουν οι Δεξιοί, για να κάνει Υπουργούς ο Πρωθυπουργός όλα τα απολιθώματα της πολιτικής, κα να λέγει ο Σκέρτζος «εγώ δεν είμαι Ν.Δ.».

Δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό και ευτυχώς για την χώρα η «παράσταση Μητσοτάκη έλαβε τέλος…!»

Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να βγάλει από το κάδρο της προεκλογικής εκστρατείας το δράμα των Τεμπών και να αλλάξει την ατζέντα.

Οι ψυχές των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, οι συγγενείς τους και η κοινωνία όλη απαιτούν την τιμωρία όσων είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνοι για το έγκλημα των Τεμπών είτε είναι Πρωθυπουργοί, είτε είναι Υπουργοί είτε είναι άνθρωποι του Ο.Σ.Ε. είτε είναι Έλληνες και φυσικά είτε είναι Ιταλοί.

Η Ελλάδα αλλάζει… σελίδα, γιατί δεν μπορεί, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί, να έχουν Βίλες, στα νησιά του Αιγαίου, με δεκάδες δωμάτια και να τις νοικιάζουν και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να χάνουν τα σπίτια τους από τα «αρπακτικά» των Εταιρειών και μάλιστα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας.

“Ave Imperator morituri te salytant” που έλεγαν οι Ρωμαίοι στον Αυτοκράτορα δηλ. «Χαίρε Καίσαρα οι μελοθάνατοι σε χαιρετούν».