Την απάντησή του στην ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ δίνει ο Γιώργος Χονδρός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε λίγες ημέρες πριν, για τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα στελεχών του ΚΚΕ, ενόψει των εσωκομματικων εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας τα εξής: 

"Αγαπητές/οί Συντρόφισσες και Σύντροφοι του ΚΚΕ,

Καθόλου δεν με εκπλήσσει που αγνοείτε ποια ήταν η κυριακάτικη διαδικασία εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ανταποκρινόσασταν στην πρόσκλησή μας να παρακολουθήσετε το 3ο Συνέδριό μας, θα γνωρίζατε ότι η διαδικασία της 15ης Μαΐου είναι το επιστέγασμα του συνεδρίου μας, το οποίο με ανοιχτές τις πόρτες του στον καθένα και την καθεμία αποφάσισε την πολιτική στρατηγική της επόμενης περιόδου ψηφίζοντας ομόφωνα το πολιτικό κείμενο θέσεων. Ίσως, βέβαια, κάτι να πήρατε χαμπάρι από τον μακρύ δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο. Θα γνωρίζατε ωστόσο επίσης ότι εκεί και μετά από ανοιχτή, δημόσια, δύσκολη, αντιπαραθετική πολλές φορές, αλλά πάντα συντροφική συζήτηση, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε για πρώτη φορά την εκλογή Προέδρου και ΚΕ με καθολική ψηφοφορία των μελών του Κόμματος και όχι από το συνέδριο όπως μέχρι τώρα ίσχυε. 

Δεν ευκαιρούσατε να στείλετε αντιπρόσωπο στο συνέδριό μας, είχατε όμως την ευχέρεια να στείλετε υψηλόβαθμο στέλεχός σας να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τους ζητήσει να ενώσετε τις δυνάμεις για να κατακρημνίσετε τον καπιταλισμό στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Και σωστά. Τι δουλειά έχετε εσείς άλλωστε με την πλέμπα του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.;Σίγουρα είναι πιο ελκυστική η ηγεμονία στο αντισύριζα μέτωπο από το συγχρωτισμό με άλλα δήθεν αριστερά κόμματα, δούρειους ίππους του συστήματος. Καθαρά πράγματα.Με αυτές τις δυνάμεις μάλλον, τη ΝΔ και το διπλό κίνημα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τα οποία ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις στις εκατέρωθεν συμμετοχές στα συνέδρια, θα σχεδιάσετε τον κοινό αγώνα κατά της ακρίβειας, κατά της κατάργησης των εργατικών δικαιωμάτων, υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, θα οικοδομήσετε από κοινού το απαραίτητο δυνατό κίνημα ειρήνης για να σταματήσουν οι πόλεμοι και να μην πυρποληθεί ξανά ο πλανήτης. 

Είναι δυνατόν ξέρουν καλύτερα από εσάς οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Χιλιανοί Κομμουνιστές που πάνε και συνεργάζονται με άλλες επάρατες αριστερές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις και κάνουν κοινές κυβερνήσεις μπας και σωθεί από την καταστροφή κανένας ανθρωπάκος σήμερα και δεν περιμένουν όπως εσείς να ωριμάσουν οι επαναστατικές συνθήκες.

Πάμε τώρα και στα σοβαρά θέματα της ανακοίνωσής σας: Δεν με εκπλήσσει που δεν είδα απάντηση στο σχόλιό μου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά αναλάβατε εσείς την υποστήριξή του. Είπαμε, προέχει η ηγεμονία στο αντισύριζα μαγαζί. 

Όσο για τα τηλεφωνήματα κλπ., παιδιά, ας σοβαρευτούμε τώρα. Στις μέρες μας και αναγνώριση κλήσεων υπάρχει και καταγραφή εισερχομένων γίνεται. Τσεκάρετε φίλους, σόγια, συντρόφους που τους αρέσουν τα τρολαρίσματα και κατόπιν βγάλτε ανακοινώσεις. Εμένα με γνωρίζετε άλλωστε, μ’ αρέσουν οι πλάκες και τα αστεία και τρόλαρα κάμποσους φίλους και συντρόφους μου από το ΚΚΕ αυτές τις μέρες. Συμφωνούμε σ’ αυτό, θέλει και λίγο γέλιο η εποχή μας. 

Και κάτι τελευταίο. Κοιτάξτε μην κάνετε καμία κουταμάρα και μετά τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική –κάτι που ζητάει το ΚΚΕ από την ίδρυσή του– στηρίξετε καμία προοδευτική κυβέρνηση και πάει η ΝΔ και το μητσοτακαίικο από κει που ήρθε. Δεν θα το αντέξει αυτό ο Λαός, δεν είναι για το καλό του. Ξέρετε εσείς.

Μεσοχώρα 15 Μαΐου 

Ειλικρινά συντροφικά

Γιώργος Χονδρός".