Την Αναστάσιμο Ακολουθία το βράδυ του Σαββάτου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, παρακολούθησε  πλήθος πιστών με την παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα.

Το Άγιο Φώς με το «Δεύτε λάβετε» έδωσε, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Δημήτριος Κατσαρός με πρώτον να το λαμβάνει ο Πρώτος Πολίτης του Δήμου Πύλης ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας και στην συνέχεια το παρέλαβαν όλοι οι πιστοί.

Ακολούθησε η έξοδος της Εικόνας της Αναστάσεως  στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, όπου μπροστά σε ένα τεράστιο πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί εκεί, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Πατέρας Δημήτριος  Κατσαρός έψαλλε το ‘Χριστός Ανέστη’ συνεχίζοντας οι ψάλτες ,  εν μέσω των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών και βεγγαλικών ,δημιουργώντας ένα κατανυκτικό και εορταστικό κλίμα και μία φαντασμογορική ατμόσφαιρα. Επίσης παρόντες ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι , κ. Άρης Τζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντι/σης ,κ. Βαλάντης Τσιούτσιας,ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης Ανθυποπυραγός κ. Γεώργιος Καραχάλιος. οι δημοτικοί Σύμβουλοι , κ. Περικλής Μητρονάτσιος, κ. Δημήτριος Μάντζιος, ο κ. Κων/νος , Τσιαμπαλής,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης και ο πρώην Δήμαρχος κ. Απόστολος Παντέρας.