Αγωγή ύψους 200.000 ευρώ εις βάρος της παραγωγής του Survivor κατέθεσε η Σοφία Μαργαρίτη, λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί στον Άγιο Δομίνικο και της λάθος ιατρικής διάγνωσης που ισχυρίζεται πως έλαβε.

Η Acun Medya, παραγωγή του ριάλιτι επιβίωσης, απάντησε στις κατηγορίες της πρώην παίκτριας μέσω μιας ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο. 

Τι γράφει η ανακοίνωση

«Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και αφορούν πρώην παίκτρια της τηλεοπτικής παραγωγής «Survivor» (2020 – 2021), τα οποία βρίθουν αβάσιμων, αναληθών και συκοφαντικών ισχυρισμών κατά της εταιρείας μας, επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η εταιρεία μας για τον τραυματισμό της συγκεκριμένης παίκτριας καθώς και την εν γένει κατάσταση της υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι η εταιρεία μας ανέκαθεν και διαχρονικά αναλαμβάνει μέσω σχετικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων την κάλυψη όλων των ιατρικών εξόδων και δαπανών που απαιτούνται σε περίπτωση τραυματισμού όλων των διαγωνιζομένων συμπεριλαμβανομένης και της εν λόγω διαγωνιζόμενης, η οποία έλαβε την δέουσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα τόσο στον Άγιο Δομίνικο όσο και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Οι αξίες και ο επαγγελματισμός της ACUNMEDYA δεν επιτρέπουν στην εταιρεία μας να ανεχθεί οποιαδήποτε διάδοση και δημοσίευση αναληθών γεγονότων που βάλλουν κατά της φήμης και της υπόστασής της, επιφυλασσομένη ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός της».


Η αγωγή της Σοφίας Μαργαρίτη

Ο δικηγόρος της Σοφίας Μαργαρίτη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και εξήγησε το παρασκήνιο.

«Η αγωγή κατατέθηκε, περιμένουμε τώρα μέσα στο επόμενο διάστημα να συζητηθεί η συγκεκριμένη αγωγή που ζητά για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί, είναι 200.000 ευρώ και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν τα ελληνικά δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να σας εξηγήσω τι γίνεται με αυτό το παιχνίδι, γιατί ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Πηγαίνοντας εκεί κάποιος, ας τους πούμε παίκτες, τον βάζουν να υπογράψει μια σύμβαση, η οποία είναι άκρως καταχρηστική σε όλους τους όρους, ότι δηλαδή η παραγωγή δεν φέρει ευθύνη για τίποτα», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, αυτός ο όρος περιλαμβάνει τραυματισμούς, αρρώστιες κλπ. «Είτε πάει κάποιος εκεί λοιπόν, και πεθάνει από ασιτία ή τραυματιστεί ή γίνει λάθος διάγνωση, η παραγωγή δεν έχει καμία ευθύνη, αυτό τους βάζουν να υπογράψουν. Το υπογράφουν μεν, αλλά είναι καταχρηστικός όρος. Ο νόμος υπερτερεί της υπογραφής. Εκμεταλλεύονται την οικονομική ανάγκη που έχουν οι παίκτες. Το ζήτημα είναι η καταχρηστικότητα των όρων που δεν τους βλέπουμε για πρώτη φορά», τόνισε.

Δήλωσε επίσης, πως η Σοφία Μαργαρίτη έλαβε διαφορετική διάγνωση του τραυματισμού της, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από τον Άγιο Δομίνικο. «Η εντολέας μου, ερχόμενη στην Ελλάδα πήρα μια διαφορετική διάγνωση. Στο ριάλιτι ακούμε την λέξη "paramedico", που δεν σημαίνει γιατρός. Μετά τον τραυματισμό, την ανάγκασαν να συνεχίσει. Η γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει από αυτό που έπαθε. Συνεχίζει να κάνει επεμβάσεις και να επισκέπτεται γιατρούς. Βλέπουμε μια τεράστια παραγωγή που δεν την έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Η διάγνωσή της έγινε από άνθρωπο, που δεν ήταν γιατρός, είπε ότι δεν είχε πρόβημα και πρέπει να συνεχίσει. Εάν έχουμε μια καλή πρόταση από την άλλη πλευρά, θα δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού», είπε κλείνοντας.

Σοφία Μαργαρίτη: Απαντά στην Acun Medya - «Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα»

Η Σοφία Μαργαρίτη θέλησε να δώσει απάντηση στην ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής και το έκανε μέσα από την εκπομπή «Mega Kαλημέρα». «Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα», δήλωσε αρχικά.

«Θέλω να ρωτήσω το εξής. Ποιος γιατρός στον κόσμο επιτρέπει σε ασθενή που έχει γύψο στο πόδι μέχρι το γόνατο να ταξιδέψει, χωρίς να του κάνει αντιπηκτικές ή να του δώσει τουλάχιστον αντιθρομβωτικά;», είπε η Σοφία Μαργαρίτη.

Τέλος, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη από τη στιγμή του τραυματισμού της στον Άγιο Δομίνικο. «Το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στον Άγιο Δομίνικο μέχρι να πάω στο νοσοκομείο είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να επιστρέψω στην προηγούμενη κατάστασή μου. Μπήκα στο παιχνίδι αρτιμελής, ξαφνικά σπάω το πόδι μου και ποια είναι η αντιμετώπιση; Αρχικά, θερμαντική κρέμα, μασάζ και μετά παγοθεραπεία. Η ακτινογραφία έγινε 10 ημέρες μετά», είπε κλείνοντας.

protothema.gr